Nedavno objavljeno

Vakcinisano 90% članova posade Wizz Aira

Wizz Air, najbrže rastuća evropska aviokompanija, objavila je da je 90 posto njenog osoblja vakcinisano protiv virusa COVID-19.

Podsjetimo, 1. decembra je istekao rok koji je Wizz Air dao letačkom i kabinskom osoblju da se vakciniše – ili redovno testira o svom trošku – osim ako su se nedavno oporavili od COVID-19. Ovaj zahtjev je u skladu sa posvećenošću aviokompanije da zaštiti zdravlje i sigurnost svojih putnika i zaposlenih.

Wizz Air je u septembru ove godine najavio da će uvesti uslov obavezne vakcinacije protiv COVID-19 za sve članove svog letačkog i kabinskog osoblja, a sada je aviokompanija potvrdila da je njihova stopa vakcinisanih iznad prosječne stope većine tržišta na kojima posluje.

Članovi posade koji nisu vakcinisani morat će od 1. decembra pokrivati troškove vlastitog testiranja. Nevakcinisani članovi posade, koji dostave medicinski dokaz o izuzeću od vakcinisanja, moći će redovno raditi antigenske/PCR testove.

Odluka da se od posade zahtijeva vakcinacija u skladu je s istraživanjima koja pokazuju efikasnost vakcine kao najboljeg dostupnog oblika zaštite od COVID-19. Wizz Air je organizovao i redovne webinare i individualne konsultacije s virolozima kako bi edukovao svoje osoblje o vakcinama i odgovorio na sva njihova pitanja.

Johan Eidhagen, šef odjela za ljudske resurse Wizz Air Group, izjavio je: “Sa zadovoljstvom možemo objaviti da je 90 posto članova našeg letačkog i kabinskog osoblja već vakcinisano. Na početku pandemije predvodili smo industriju svojim strogim zdravstvenim i sigurnosnim mjerama, budući da u potpunosti razumijemo odgovornost za zaštitu posade i putnika u ublažavanju rizika od COVID-19 i prepoznajemo ključnu ulogu koju u tom procesu ima vakcina.”

- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img