Suhe smokve

Nedavno objavljeno

SUHE SMOKVE, kao i svježe, vrlo su bogate mineralima, posebno kalcijem, magnezijem i kalijem. Iznimno su bogat izvor prehrambenih vlakana, a visok udio čine vlakna topljiva u vodi, koja pomažu pri sniženju nivoa glukoze i holesterola u krvi, a ujedno djeluje povoljno na regulaciju probave. Praktičan su i nutritivno vrijedan obrok za sportaše rekreativce i profesionalce, a u kombinaciji s orašastim plodovima mogu poslužiti kao idealan međuobrok.

Pročitaj još
Related

Opet o vinu

Čaša vina može spriječiti pojavu karijesa i upalu desni...

Cimet za dijabetičare

Dodatak cimeta hrani može usporiti pražnjenje želuca i na...

Pretjeranim radom u menopauzu

Previše posla može uzrokovati prerani ulazak u menopauzu, tvrde...

Ljekovita moć jagoda

Istraživanja su pokazala da konzumacija jagoda može spriječiti nastanak...