Nedavno objavljeno

Samsung uveo ažurirani softver One UI 4: Novi interfejs pruža veću zaštitu i još bolje korisničko iskustvo

Kompanija Samsung objavila je da počinje sa uvođenjem korisničkog interfejsa One UI 4, i to najprije na seriji Galaxy S21, koja obuhvata modele Galaxy S21, Galaxy S21+ i Galaxy S21 Ultra. Zahvaljujući novim opcijama personalizacije, funkcijama zaštite privatnosti i pristupu sve većem Samsung ekosistemu, One UI 4 pruža još bolju kontrolu i korisničko iskustvo.

“Posvećeni smo pružanju najboljeg iskustva za sve, i to što prije”, izjavio je Janghjun Jun, izvršni potpredsjednik i šef tima za softverske platforme sektora za mobilne komunikacije u kompaniji Samsung Electronics. “One UI 4 ispunjava to obećanje i korisnicima Galaxy pametnih telefona nudi najnovije funkcije personalizacije i privatnosti. Ali se mi tu ne zaustavljamo. Uskoro će i korisnici drugih pametnih telefona i tableta moći da uživaju u ovom ažuriranom softveru koji omogućava još bolje iskustvo u okviru celog našeg ekosistema.”

 Vaš Galaxy na vaš način

One UI 4 vam omogućava da kreirate personalizovano mobilno iskustvo kako biste ispunili svoje jedinstvene potrebe i izrazili individualnost. Uz ponudu širokog spektra boja možete da izmijenite izgled početnog ekrana, ikonica, menija, dugmića i pozadine. A sa redizajniranim widgetima, koji nude još veću personalizaciju, sada je lakše nego ikad da stavite svoj lični pečat na vaše iskustvo korištenja pametnog telefona. Na raspolaganju su vam veći izbor emotikona, GIF-ova i stickera direktno sa tastature.

Zaštitite ono što je najbitnije

Nema privatnosti bez jake sigurnosti. Zato Samsung sa korisničkim interfejsom One UI 4 donosi najnovije funkcije privatnosti i sigurnosti kako biste mogli da izaberete tačno ono što želite da dijelite ili sačuvate kao povjerljivo. Od obavještavanja kada neka aplikacija pokušava da pristupi vašoj kameri ili mikrofonu, do nove kontrolne table za privatnost, koja sva vaša podešavanja i kontrolne funkcije okuplja na jednom mjestu, praćenje i kontrolisanje funkcija podešavanja privatnosti je jednostavno uz One UI 4.

Povezivanje sa proširenim ekosistemom

One UI 4 vam pomaže da na najbolji način iskoristite Samsung proširen ekosistem uređaja i aplikacija drugih kompanija i tako uživate u još moćnijem korisničkom iskustvu.

Samsung partnerstva sa drugim liderima kao što je Google garantuju savršeno iskustvo u korištenju omiljenih aplikacija i usluga drugih kompanija. To znači da možete da uživate u aplikacijama kao što je Google Duo, koja osigurava video pozive visokog kvaliteta sa prijateljima i porodicom.  Također, bilo da koristite Galaxy Fold, Galaxy Watch ili Galaxy Tab, dobit ćete uniformni izgled na svim uređajima i moći ćete jednostavno da ih sinhronizujete.

 Dostupnost

One UI 4 je dostupan za seriju Galaxy S21 od 15. novembra, a uskoro i za prethodne serije Galaxy S i Note, kao i seriju Galaxy A, preklopive modele telefona i tablete. Od danas počinje i uvođenje poboljšanog softvera za seriju Galaxy Watch koji korisnicima omogućava da uživaju u unaprijeđenim funkcijama praćenja zdravlja i novim ekranima.

Latest Posts

Raport

spot_img