spot_img

Nestlé i poznati bh. atletičari predstavljaju seriju vježbi za najmlađe

Amel Tuka i Nikolija Stanivuković predstavili seriju online vježbi za djecu * Podizanje svijesti o važnosti redovnog i pravilnog bavljenja tjelesnom aktivnosti

spot_img

Kompanija Nestlé, nakon uspješnih partnerskih saradnji i pokrenutih inicijativa tokom godine, nastavlja obilježavanjem početka nove sezone Zdravo! projekta kroz udruživanje snaga s poznatim bh. sportistima. Iako su do sada djeca iz BiH poznatog bh. atletičara i Olimpijca Amela Tuku i mladu atletičarku u sedam disciplina, Nikoliju Stanivuković, imali priliku gledati samo na televiziji, prateći njihove uspjehe, sada su ovo dvoje uspješnih sportista svoju pažnju direktno usmjerili upravo mališanima u BiH.

Amel Tuka

Amel i Nikolija su pomogli u kreiranju zabavnog i edukativnog video materijala pod nazivom „Čas sa poznatim sportistom“, kako bi motivisali djecu na održavanje redovne i pravilne tjelesne aktivnosti, unutar i van kuće. Dvije serije vježbi su podijeljene u grupe, kako bi djeci, ali i nastavnicima i roditeljima, pored svoje edukativne uloge, služile i kao promotori povećanja nivoa tjelesne aktivnosti. Kroz seriju online vježbi za djecu dali su svoj skromni doprinos ovom projektu i istakli važnost redovne i pravilne tjelovježbe u BiH i šire, kako bi potaknuli djecu u aktivno uključivanje u organizovane oblike sportske aktivnosti. Nestlé je omogućio besplatni pristup svim vježbama na svojoj oficijelnoj web stranici, uz mogućnost preuzimanja svih materijala.

Veliko mi je zadovoljstvo podržati ovakav projekat u BiH, koji daje priliku djeci da, kroz pravilnu prehranu , redovnu tjelovježbu i uz podršku roditelja i nastavnika, grade zdrave životne navike. Volim prilike gdje mogu da radim s djecom i bar na neki način pomognem im u sportskom napredovanju. Nadam se da će ove vježbe utjecati na stvaranje pozitivnih životnih navika mladih i potaknuti ih da se, bar rekreativno, bave sportom,“ poručio je Tuka, najbolji bh. atletičar i višestruki sportista godine u BiH.

Nikolija Stanivuković

Kao poseban doprinos kreiranju vježbi, prof. Erol Kovačević s Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu je prilagodio Amelove i Nikolijine vježbe za trening generacijama osnovnoškolaca. Nestlé već punu deceniju projektom Zdravo! pruža podršku roditeljima i nastavnicima na polju edukacije djece o pravilnoj i zdravoj prehrani i fizičkoj aktivnosti. U saradnji s Atletskim Savezom BiH,  realizira se i Nestlé Zdravo! kup, gdje se djeca takmiče u sedam atletskih disciplina, a u sklopu kojeg je i Nikolija započela svoju sportsku karijeru.

U ovogodišnjoj sezoni Zdravo! projekta, Nestlé je nastavio da pomjera granice kroz implementaciju lokalno značajnih inicijativa i tako doprinio da se podiže svijest o zdravoj i pravilnoj prehrani, smanjenju otpada od hrane i upotrebe ostataka iste, te važnosti redovne i pravilne tjelovježbe. Amel i Nikolija su prepoznali naše ciljeve i dijele sa nama uvjerenja za pomoć odgoju zdravijih generacija,“  izjavila je Irena Merkaš, voditeljica korporativnih komunikacija, Nestlé Adriatic.

Više saznajte na Nestle.ba.

Možda vas zanima

Stay Connected

108,941LikesLikes
4,888SljedbeniciPratite

Nedavno objavljeno

spot_img