Nedavno objavljeno

Coca-Colina podrška mladima stavlja u fokus – mentalno zdravlje

Coca-Colina podrška mladima u program uvrstila teme za koje su mladi najviše zainteresovani

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) definisala je mentalno zdravlje kao stanje dobrobiti u kojem pojedinac ostvaruje svoje potencijale, može se nositi s normalnim životnim stresom, može raditi produktivno i sposoban je pridonositi zajednici. Mentalno zdravlje nije samo odsustvo mentalnog poremećaja. To je posebno postalo jasno tokom pandemije, i ako je ijedna tema postala aktuelna tokom pandemije, onda je to tema mentalnog zdravlja.

Coca-Cola HBC B-H Sarajevo je temu mentalnog zdravlja uključila u svoj program osnaživanja mladih – Coca-Colina podrška mladima, pa će webinar Mentalno zdravlje kao temelj za razvoj, napredak i prevazilaženje izazova biti održan 12. novembra u 19 sati, putem Zoom aplikacije.

Prof. dr. Ivana Zečević, koja će voditi ovaj webinar, je redovna profesorica na studijskom programu psihologije Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci i psihoterapeut.

Prijave za učešće su obavezne, otvorene su do skoro do samog početka webinara, a prijavni obrazac nalazi se na linku: http://bit.ly/prijavaCCPM2021

Ivana Zečević je tokom ove godine na temu mentalnog zdravlja održala već dvije radionice, a učesnici su za nju imali samo riječi hvale: “Zaista je sve bilo profesionalno i odlično osmišljeno. Imali smo dovoljno prostora i mogućnosti da steknemo korisna znanja, ali i da postavimo pitanja i diskutujemo o onome što nas muči. Ovo je jedan od načina kako možemo najbolje doprinijeti našoj zajednici da bolje funkcioniše te pomoći sebi i ljudima koji se nalaze u našem okruženju, a nisu svjesni da im je pomoć potrebna.”

“Predivna energija i odlična predavačica. Uvijek je dobro znati više o mentalnom zdravlju i kako ga sačuvati, a pogotovo u ovo doba pandemije.”

Iako primarno namijenjene mladima 18 – 30 godina, na radionicama mogu učestvovati svi, sa napomenom da mlađi od 18 mogu pratiti program uz prethodnu pismenu saglasnost roditelja. Program mogu pratiti i stariji od 30 godina ukoliko spadaju u ranjive kategorije nezaposlenih ili na drugi način osjetljivih grupa (nacionalne manjine, osobe sa poteškoćama ili invaliditetom, ljudi koji su ostali bez posla zbog pandemije…).

#NaučiPrimijeniKreni

Nauči više, primijeni znanje i kreni dalje je moto Coca-Coline podrške mladima koja nudi sticanje znanja potrebnog za snalaženje na tržištu rada, s posebnim osvrtom na “novu normalnost”, odnosno uslove pandemije.

Partneri programa su: Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Vlade Republike Srpske, Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, Zavod za zapošljavanje Republike Srpske, Općina Čapljina, AmCham, Erasmo centar, Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini, AIESEC, GKUD Čapljina, Čapljina mladi, Qlity, PRIME Communications.

Radionice Coca-Coline podrške mladima su, i uvijek će biti, besplatne za sve učesnike.

Latest Posts

spot_img

Raport

spot_img