spot_img

Adele je konačno objavila dugoočekivani novi singl naziva “Easy on Me”

Nakon šest godina pauze Adele će predstaviti novi, četvrti po redu album, koji bi trebao izaći 19. novembra, a koji odražava “unutrašnja previranja” koja je doživjela nakon razvoda od Simona Koneckog u 2019. godini.

“Easy On Me”, emotivna klavirska balada, objavljena je u ponoć po britanskom vremenu, nudeći fanovima prvi pogled na njen “album o razvodu” pod nazivom “30”. To će biti nastavak njenih izuzetno uspješnih albuma “19”, “21” i “25”.

U “Easy On Me” Adele objašnjava svoju odluku da završi svoj brak 2019. godine, a od sina i bivšeg muža traži razumijevanje.

“Promijenila sam ko sam bila da vas oboje stavim na prvo mjesto”, kaže tekst, “ali sada odustajem”.

Čini se da se video nastavlja na Adelin hit iz 2015. godine – pjesmu “Hello”, što je jedan od najprodavanijih digitalnih singlova svih vremena. Oba je režirao Xavier Dolan i oba spota su smještena u staroj seoskoj kući.

 

U spotu za “Hello” Adele stiže i telefonira u staroj kući, a u videu “Easy on Me” pakuje se iz iste kuće i odlazi.

Iako spot započinje u crno-bijelom maniru, Dolan bira trenutak za prelazak u boju čime postaje jasno da je to zvuk žene koja je razorila cijeli svoj svijet, shvaćajući da se ne mora osjećati krivom što sebe stavlja na prvo mjesto.

“Usput sam naučila mnogo stvari o sebi”, rekla je Adele u saopćenju najavljujući album. “Skinula sam mnogo slojeva, ali i umotala se u nove… Od tada sam mukotrpno obnavljala svoju kuću i svoje srce i ovaj album to pripovijeda.”

klix.ba

Možda vas zanima

Stay Connected

108,859LikesLikes
4,924SljedbeniciPratite

Nedavno objavljeno