Nedavno objavljeno

STALNI RAZVOJ POSLOVANJA GALENIKE I REKORDAN BROJ NOVIH PROIZVODA U OVOJ GODINI

Tokom prvih sedam mjeseci ove godine kompanija Galenika je postigla značajno proširenje portfolija proizvoda, rast u Srbiji i na regionalnim tržištima, i dalju modernizaciju poslovanja.

Kompanija pokazuje konstantan rast u svim segmentima svog poslovanja u 2021. godini. U periodu od januara do jula, Galenika je ostvarila rast proizvodnje za 16 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Od početka godine kompanija je u Srbiji registrovala čak 12 novih proizvoda, dok je u promet do sada pušteno 11 proizvoda. Galenika bilježi povećanje prodaje u regionu, te je do kraja jula 2021. na tržištima Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Sjeverne Makedonije lansirano pet proizvoda, a do kraja godine se planira lansiranje još devet. Na tržištu  EU, Galenika je registrovala jedan proizvod, a u planu je registracija još 20 proizvoda. Galenikin Institut za istraživanje i razvoj, uz strateško partnerstvo sa sestrinskom kompanijom iz Brazila – EMS, radi na transferu tehnologije pet proizvoda iz novije generacije generičkih lijekova.

U periodu januar – jul 2021. godine, Galenika je ostvarila povećanje prodaje za 13 odsto u odnosu na isti period prošle godine, čime se kompanija dodatno učvrstila na stabilnoj drugoj poziciji po udjelu na farmaceutskom tržištu Srbije. U istom periodu na tržištu Bosne i Hercegovine Galenika je ostvarila rast prodaje za 28 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Izvoz u zemlje regiona (Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Sjeverna Makedonija) povećan je za čak 51 odsto, dok je prodaja na međunarodnim tržištima izvan regiona (Europa, Bliski istok, Afrika) više nego udvostručena.

Rikardo Vian Markes, generalni direktor kompanije Galenika

„Galenika je kompanija koja gleda u budućnost i naši inovativni procesi predstavljaju važan uspjeh. Nastavljamo da planiramo i prilagođavamo se, da ulažemo timske napore i radimo ono u čemu smo najbolji, a pri tome ostajemo posvećeni ljudima i vjerni zdravlju. Strateški smo fokusirani na inovacije u kompaniji i portfoliju proizvoda u korist potrošača. Kao moderna i stabilna kompanija sa odličnim timom i inovativnim načinom razmišljanja, Galenika će postati još veća, sa jakim regionalnim prisustvom.“ – izjavio je Rikardo Vian Markes, generalni direktor kompanije Galenika.

U junu ove godine Galenika je postala dobitnik prestižne nagrade SAP Quality Award za region Centralne i Istočne Europe, za projekat inovativne poslovne transformacije kroz implementaciju najsavremenijeg sistema za upravljanje poslovanjem – SAP S/4HANA Cloud. Dodatno, na polju digitalizacije poslovnih procesa, kao prva farmaceutska kompanija u Srbiji, Galenika je krenula sa uvođenjem naprednog korisničkog intefrejsa Fiori UX, koji omogućava lakši i brži rad uz povećanje efikasnosti, produktivnosti, kao i mobilnost korisnika uz „work anytime, anywhere” pristup.

Latest Posts

Raport

spot_img