Nedavno objavljeno

Novo poglavlje inovacija mobilnih telefona: Otvori svoj svijet sa modelima Galaxy Z Fold3 5G i Galaxy Z Flip3 5G

Kompanija Samsung Electronics otvorila je, na virtuelnom događaju Galaxy Unpacked 2021: Get Ready to Unfold, novo poglavlje u oblasti preklopnih pametnih telefona sa dva najnovija premium modela – Galaxy Z Fold3 5G i Galaxy Z Flip3 5G. Oba uređaja odlikuju se vrhunskom izradom i revolucionarnim performansama kakve Samsung korisnici vole i očekuju. Treća generacija ovih uređaja, legendarnog dizajna i impresivnih odlika, Z Flip3 i Z Fold3 korisnicima pruža jedinstvene nove načine rada, gledanja i igranja.

Za one kojima je potreban savršen uređaj za rad i zabavu, Z Fold3 je pravo moćno rješenje za obavljanje više funkcija istovremeno sa unaprijeđenim performansama, Infinity Flex displejem od 7,6 inča sa savršenim glatkim otvaranjem i podrškom za S Pen olovku prvi put na preklopnom uređaju. Za one kojima su važni i stil i funkcionalnost, Z Flip3 je idealan zahvaljujući elegantnom i kompaktnom dizajnu koji staje u džep, poboljšanim karakteristikama kamere i većim vanjskim ekranom za praktičnije korištenje u pokretu.

“Modelima Galaxy Z Fold3 i Z Flip3 Samsung ponovo otvara nove mogućnosti preklopnih mobilnih telefona koji korisnicima pružaju fleksibilnost i performanse kakve su im potrebne kako bi ispratili brzi tempo današnjice”, izjavio je dr TM Roh, predsjednik i direktor odjeljenja za mobilne komunikacije u kompaniji Samsung Electronics. “Kao pionir i lider u kategoriji preklopnih uređaja, ponosni smo što uz modele Z Fold3 i Z Flip3 nastavljamo sa inovacijama po kojima smo poznati. Ovi uređaji korisnicima donose tehnologije koje stvaraju nove načine za maksimalno uživanje u svakom trenutku uz ekosistem zasnovan na otvorenosti i inovacijama.”

Najnovija tehnologija za dugotrajnost

Korisnici Samsunga očekuju preklopne uređaje koji su napravljeni da traju. Zato ovu generaciju Galaxy Z uređaja odlikuje neprikosnovena izrada. Z Fold3 i Z Flip3 su prvi preklopni pametni telefoni ikada koji su opremljeni IPX8[1] otpornošću na vodu, tako da korisnici više ne moraju da brinu ako ih uhvati kiša. Oba uređaja su također napravljena od našeg novog ojačanog aluminija – najčvršćeg aluminija upotrijebljenog za pametni telefon – uz najjače Corning® Gorilla® Glass Victus™ staklo za zaštitu od ogrebotina i slučajnih padova. Pored toga, oba uređaja imaju novi zaštitni film od rastezljivog PET[2] materijala preko unutrašnjih ekrana i optimizovane slojeve panela, zahvaljujući čemu je glavni ekran 80% izdržljiviji od prethodnih uređaja (interno testiranje je rađeno u odnosu na Galaxy Z Fold2).

Samsung nastavlja sa liderskom pozicijom u kategoriji preklopnih uređaja po kojima je čuven, uz stroge procese izrade uređaja koji ostaju pouzdani poslije višegodišnje upotrebe. Revolucionarna i skrivena zglobna šarka, prvi put uvedena na modelu Galaxy Z Flip, omogućava ovim uređajima da se ne pomjeraju pod bilo kojim uglom za inovativno korisničko iskustvo u Flex režimu rada. Zahvaljujući poboljšanoj tehnologiji čišćenja, unutrašnje četkice su sada kraće, čime pomažu u odbijanju prašine i drugih čestica, doprinoseći izdržljivosti uređaja, kao i besprijekornom korisničkom iskustvu. Zahvaljujući unaprijeđenoj Sweeper tehnologiji, preklopni mehanizam sada je manji, što pametne telefone štiti od prašine te ostalih sitnih čestica te ujedno omogućava  i tanji dizajn. Da je preklopni mehanizam na nivou pokazuje i test Galaxy Z Fold3 i Galaxy Z Flip3 pametnih telefona pod pritiskom od 200.000 uzastopnih preklapanja[3], što je verificirao Buerau Veritas. Osim toga, pametni telefoni dolaze i s podrškom za 5nm AP te 5G band[4].

Galaxy Z Fold3: ultimativna produktivnost i zabava

Zahvaljujući svom 7.6-inčnom Infinity Flex Display ekranu, korisnici Galaxy Z Fold3 pametnog telefona mogu uživati u istinski filmskom doživljaju svog omiljenog sadržaja. Ukupnom iskustvu dodatno doprinosi i dizajn kamere, skrivene ispod ekrana, čime ne smeta prikazu na ekranu. Koristeći Eco tehnologiju prikaza, zaslon je 29%[5] svjetliji dok istovremeno troši manje energije[6]. Jedan od glavnih aduta je svakako i nevjerovatna brzina osvježavanja od 120 Hz, koja na prednjem i glavnom ekranu pruža iznimno glatko iskustvo korištenja.

Samsung prvi put u Galaxy Z seriji primjenjuje svoju popularnu tehnologiju Note serije na model Z Fold3 – podršku za S Pen olovku. Korisnici mogu da koriste potpuno optimizovane funkcije S Pen olovke na svom preklopivom ekranu, što je savršen izbor za one u pokretu ili obavljaju više zadataka istovremeno. Sada je korisnicima lakše nego ikada da na velikom glavnom ekranu modela Z Fold3 pišu bilješke tokom video poziva ili provjeravaju šta su od obaveza završili dok čitaju mejlove. S Pen olovka za Galaxy Z Fold3 dostupna je u dvije varijante: S Pen Fold Edition te S Pen Pro. Obje verzije olovke donose Pro tehnologiju uvlačenja vrha, koja štiti glavni zaslon od potencijalnih oštećenja za bezbrižno korištenje, kao i još bolji nivo odziva nego ikad dosad.

Što se tiče mogućnosti za produktivnost, Flex Mode način rada na Galaxy Z Fold3 pametnim telefonima pruža iznimne mogućnosti za multitasking. Naprimjer, korisnik se u isto vrijeme može pridružiti video pozivu na prednjem ekranu, dok na glavnom vodi bilješke. Nadalje, Galaxy Z Fold3 donosi i ažuriranu Multi-Active tehnologiju[7] prikaza prozora za korištenje više aplikacija odjednom na velikom zaslonu. Naposljetku, korisnici mogu izraditi i personalizirane prečice za ponovno otvaranje aplikacija u istom načinu zahvaljujući App Fair funkciji, gdje nesmetano mijenjanje između aplikacija bez potrebe odlaska na glavni izbornik omogućava novi Galaxy Z Fold3 Taskbar[8].

Galaxy Z Flip3: Idealan balans stila, funkcionalnosti i neprestane zabave

Galaxy Z Flip3 omogućava korisnicima da se izraze na vlastiti način zahvaljujućim elegantnom dizajnu kojeg upotpunjuju vrhunske značajke. Redizajnirani Cover Screen[9] prednji zaslon sada je četiri puta veći, što omogućava lakše čitanje notifikacija i poruka bez potrebe rasklapanja pametnog telefona. Prednji zaslon također prikazuje kalendar, vrijeme te broj dnevnih koraka korisnika, a moguće ga je dodatno personalizirati funkcijama uz Cover Screen dodatke i odabranu pozadinsku fotografiju, kao i integrirati s opcijama koje pružaju novi pametni satovi Galaxy Watch4 ili Galaxy Watch4 Classic.

Pomoću nekih od najnovijih karakteristika kamere koje je Samsung razvio, Galaxy Z Flip3 omogućava korisnicima da snime zapanjujući portret ili selfie bez upotrebe ruku, uz Flex Mode način rada. Nadalje, dok je na prethodnim modelima u sklopljenom stanju bilo moguće snimiti samo fotografiju, sada je pomoću interfejsa na Cover Screen prednjem zaslonu moguće snimiti i videzapis pomoću Quick Shot opcije. Sve što korisnik treba napraviti je dva puta kliknuti tipku za uključivanje pametnog telefona. 

Galaxy Z Flip3 opremljen je i unaprijeđenim Stereo zvučnicima s podrškom za Dolby Atmos®, što omogućava zvuk visoke jasnoće, dubine i kretanja kroz prostor bez obzira na to što korisnik gleda ili sluša. Zahvaljujući Flex Mode načinu rada, korisnik na raspolaganju može i praktično uživati u omiljenim sadržajima, gdje je videozapis moguće gledati na gornjem dijelu zaslonu, dok se na donjem dijelu može upravljati svjetlinom i glasnoćom.

Optimizovano iskustvo preklapanja otvara nove mogućnosti

Sa Galaxy Z serijom korisnici imaju pristup većem broju aplikacija koje u potpunosti koriste sklopivi ekran. Samsung proširuje partnerstva sa vodećim kompanijama kao što su Google, Microsoft i druge kako bi korisnici mogli da uživaju u više aplikacija u pokretu koje su prilagođene njihovim jedinstvenim potrebama. Da bi ponudila još veći izbor, nova Samsungova funkcija Laboratoria, koja se može instalirati, omogućava korisnicima da optimizuju još više aplikacija na preklopivom ekranu kada im je to potrebno.

Galaxy Buds2: vrhunski zvuk i udobnost

Osim Galaxy Z Fold3 i Galaxy Z Flip3 pametnih telefona, Samsung je predstavio i Galaxy Buds2 bežične slušalice. Slušalice su dizajnirane za komforno nošenje tokom cijelog dana, pružajući vrhunski kvalitet zvuka. Najnovije Samsung slušalice, koje su ujedno najlakše i najmanje dosad, postale su dio Galaxy Buds porodice zajedno sa Galaxy Buds Live i Galaxy Buds Pro, kako bi korisnici imali još veći izbor za svoje potrebe, čuvajući prepoznatljiv zaobljeni dizajn. Nove slušalice opremljene su dinamičkim dvosmjernim zvučnicima, koji pružaju oštar i jasan zvuk  bas nota, dok funkcija uklanjanja pozadinskog šuma Active Noise Cancellation smanjuje buku iz okoline. Takođe, Galaxy Buds2 donosi i unaprijeđen kvalitet poziva zahvaljujući najnovijoj tehnologiji, koja pomoću vještačke inteligencije filtrira zvukove iz pozadine za jasnije razgovore.

Cijena i dostupnost

Samsung je posvećen ponudi jedinstvenog iskustva preklopnih telefona većem broju korisnika. Zato oba Galaxy Z uređaja nude po najboljim cijenama do sada. Galaxy Z Fold3 je u ponudi po cijeni od 3.599,00  KM, a Galaxy Z Flip3 za 1.999,00 KM, dok će slušalice Galaxy Buds 2 biti dostupne po cijeni od 299,00 KM. Model Galaxy Z Fold3 dostupan je na našem tržištu u tri boje: fantomska crna, fantomska srebrna, fantomska zelena, dok je model  Galaxy Z Flip3 na raspolaganju u bojama fantomska crna, krem, zelena i lavanda.

Poručite odmah, prije svih

U posebnom promotivnom periodu za kupovinu u pretprodaji Galaxy Z Fold3 i Galaxy Z Flip3 pametnih telefona, korisnici su u prilici da dobiju poseban paket pogodnosti i ostvare popust od 200 KM pri kupovini novog pametnog telefona. Također mogu iskoristiti dodatni popust otkupne vrijednosti starog telefona i dodatni bonus od 200 KM za određene modele. Ukoliko se odluče za kupovinu Galaxy Z Fold3 modela, osim popusta u periodu pretprodaje,  korisnici ostvaruju i pravo na tri godine garancije, kao i preklopnu masku sa olovkom i punjač od 25 W. Promocija traje od 11. do 26. augusta ili do isteka zaliha. Za ostvarivanje promotivnog prava potrebno je registrovati se putem aplikacije Samsung Members Lounge najkasnije do 19. septembra 2021. godine. Za više informacija posjetite https://www.samsung.com/ba/offer/preorder-galaxy-z-fold3-z-flip3/

Za više informacija o modelima Galaxy Z Fold3 i Z Flip3 i slušalicama Galaxy Buds2 posjetite sajt www.samsungmobilepress.com, www.news.samsung.com/galaxy ili www.samsung.ba. Za materijale za medije i detaljnije opise posjetite www.samsungmobilepress.com/galaxyunpacked.

Specifikacija proizvoda Galaxy Z Fold3 5G
DisplejGlavni ekran 7,6-inčni QXGA+ Dynamic AMOLED 2X displej (22.5:18) Infinity Flex displej (2208 x 1768), 374ppi, prilagodljiva stopa osvježavanja od 20Hz

900 nita (HBM), 1200 nita (maksimalno)

*Mjereno dijagonalno, veličina glavnog ekrana modela Galaxy Z Fold3 5G je 7,6 inča za pun pravougaonik i 7,4 inča računajući zaobljene uglove; stvarna površina gledanja je manja zbog zaobljenih uglova.
Vanjski ekran6,2-inčni HD+ Dynamic AMOLED 2X displej (24.5:9), 2268 x 832, 387ppi, prilagodljiva stopa osvežavanja od 120Hz; 900 nita (HBM), 1200 nita (maksimalno)
* Mjereno dijagonalno, veličina glavnog ekrana modela Galaxy Z Fold3 5G je 6,2 inča za pun pravougaonik i 6,1 inč računajući zaobljene uglove; stvarna površina gledanja je manja zbog zaobljenih uglova i otvora za kameru.
Dimenzije i težina Preklopljen67,1 x 158,2 x 16,0mm (zglobni prelaz) ~ 14,4mm (pregib)
Otklopljen 128,1 x 158,2 x 6,4mm
Težina271g
KameraVanjska kamera10MP selfi kamera: F2.2, veličina piksela: 1.22μm, FOV: 80˚
Kamera ispod displeja 4MP kamera ispod displeja: F1.8, veličina piksela: 2.0μm, FOV: 80˚
Zadnja trostruka kamera 12MP ultra široka kamera: F2.2, veličina piksela: 1,12μm, FOV: 123˚

12MP kamera širokog ugla: Dual Pixel AF, OIS, F1.8, veličina piksela: 1,8μm, FOV: 83˚
12MP telefoto kamera: PDAF, F2.4, OIS, veličina piksela: 1,0μm, FOV: 45˚

Super čisto staklo sa Corning® Gorilla® staklom sa DX
Dupli OIS, 0,5x uvećanje i 2x optički zoom, do 10x digitalni zoom, HDR10+ snimanje, Tracking AF

AP5㎚ 64-bitni osmojezgreni procesor

※ 2,84㎓ (maksimalna brzina sata) + 2,4㎓ + 1,8㎓

Memorija12GB RAM sa 512GB internog prostora za skladištenje (UFS3.1)

12GB RAM sa 256GB internog prostora za skladištenje (UFS3.1)

*Dostupnost može varirati od tržišta od tržišta. Stvarni prostor za skladištenje može varirati u zavisnosti od tržišta, modela, veličine i formata fajlova.
Baterija 4400mAh (standardna) dupla baterija *
*Standardna vrijednost testirana u laboratorijskim uslovima trećeg lica. Standardna vrijednost je procijenjena prosječna vrijednost uzimajući u obzir odstupanje kapaciteta baterije među uzorcima baterija testiranim po IEC 61960 standardu. Ocijenjeni (minimalni) kapacitet je 4275mAh. Stvarno trajanje baterije može varirati u zavisnosti od okruženja mreže, obrazaca korištenja i drugih faktora.
Punjenje Brzo punjenje kompatibilno sa žičnim i bežičnim povezivanjem*
Wireless PowerShare** 

Brzo punjenje 25W

Brzo bežično punjenje 10W

Obrnuto bežično punjenje 4,5W

*Žično punjenje kompatibilno sa QC2.0 i AFC, bežično punjenje kompatibilno sa WPC i PMA
**Wireless PowerShare je ograničeno na pametne telefone Samsung ili druge brendove sa WPC Qi bežičnim punjenjem kao što su serija Galaxy S21, Galaxy Z Fold2, Galaxy Note20, Galaxy Note20 Ultra, Galaxy S20, S20+, S20 Ultra, Galaxy Z Flip, Galaxy Note10, Note10+, Galaxy S10e, S10, S10+, S9, S9+, S8, S8+, S8 Active, S7, S7 edge, S7 Active, S6, S6 edge, S6 Active, S6 edge+, Note9, Note8, Note FE, Note5 i nosivi uređaji kao što su Galaxy Watch Active, Gear Sport, Gear S3, Galaxy Watch i Galaxy Buds. Može se desiti da ne radi sa određenom dodatnom opremom, poklopcima ili drugim uređajima brendova. Može da utječe na kvalitet prijema poziva ili usluge podataka, u zavisnosti od mrežnog okruženja.
Otpornost na vodu IPX8
*IPX8 se zasniva na uslovima testiranja na uranjanje do dubine 1,5 metra u slatkoj vodi u trajanju od 30 minuta. Ne savjetuje se upotreba na plaži ili bazenu. Nije otporno na prašinu.
OSAndroid 11
Mreža [LTE]*: Unaprijeđen 4X4 MIMO, 7CA, LAA, LTE Cat.20
[5G]**: Nesamostalno (NSA), samostalno (SA), Sub6 / mmWave
*Stvarna brzina može varirati u zavisnosti od tržišta, operatera i okruženja korisnika.

**Zahtijeva optimalnu 5G vezu. Stvarna brzina može da varira u zavisnosti od tržišta, operatera i okruženja korisnika.

Povezivost [Wi-Fi 6E] 802.11 a/b/g/n/ac/ax HE160 MIMO, 1024QAM

[Bluetooth] Bluetooth® v 5.2 (LE do 2Mbps), USB Type-C, NFC, lokacija (GPS, Galileo, Glonass, BeiDou)

[Ultra široki pojas]

*Galileo i BeiDou pokrivenost može biti ograničena. BeiDou možda nije dostupan za određene zemlje.
SIM karticaJedna eSIM i dve Nano SIM
*SIM kartica se prodaje zasebno. Dostupnost može varirati u zavisnosti od tržišta i operatera.

**Dostupnost eSIM može varirati u zavisnosti od verzije softvera, regiona i operatera. Proverite sa svojim operaterom da li vaš plan mobilne mreže podržava eSIM.

Plaćanje Samsung Pay

Kreditne i debitne kartice: podržava MST i/ili NFC
Članske kartice, poklon kartice, tranzitne kartice, usluga nagradnog bodovanja

*Dostupno na odabranim tržištima. Platna rješenja i dostupne funkcije mogu varirati u zavisnosti od tržišta, operatera i pružaoca usluga.
SenzoriKapacitivni senzor otiska prsta (sa strane), akcelerometar, barometar, žiro senzor, geomagnetski senzor, halo senzor, senzor za blizinu, senzor za svjetlo
Potvrda identiteta Vrsta zaključavanja: obrazac, PIN, šifra
Vrsta biometrijskog zaključavanja: senzor otiska prsta*, prepoznavanje lica
*Galaxy Z Fold3 5G ima kapacitativni senzor otiska prsta sa strane.
AudioStereo zvučnici

Surround zvuk sa Dolby Atmos tehnologijom (Dolby Digital, Dolby Digital Plus uključeni.)
UHQ 32-bitna &DSD64/128 podrška*, PCM: do 32 bita, DSD: DSD64/128

Format reprodukcije zvuka: MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA, APE, DSF, DFF

*DSD64 i DSD128 reprodukcija mogu biti ograničene u zavisnosti od formata fajla.
VideoFormat reprodukcije slike: MP4, M4V, 3GP, 3G2, AVI, FLV, MKV, WEBM
TV vezaBežično: Smart View (preslikavanje ekrana 1080p na 30fps) / Žično: podržava displej port preko USB type-C. Podržava video izlaz kada je povezan preko HDMI adaptera. (displej port 4K UHD na 60 fps)
Sigurnost Knox platforma: praćenje i zaštita u realnom vremenu.
Prevencija virusa, malvera.Sigurni folder: bezbjedan prostor na uređaju za izolaciju i zaštitu sadržaja kao što su aplikacije, fotografije, filmovi i privatni fajlovi.
*Provajderi rješenja za prevenciju virusa i malvera mogu da variraju u zavisnosti od tržišta. Dostupnost može varirati u zavisnosti od tržišta i operatera.
BojeFantomska crna, fantomska zelena, fantomska srebrna
U kutiji Galaxy Z Fold3 5G, data kabl, iglica za izbacivanje, kratak vodič za startovanje
*Stvarne komponente mogu varirati u zavisnosti od modela i regiona. Boja paketa može varirati u zavisnosti od boje uređaja.
Jačina osvjetljenja HBM: (glavni ekran) 900 nita (vanjski ekran) 1000 nita

Maksimalno: (glavni ekran) 1200 nita (vanjski ekran) 1500 nita

 

 

 

 
Specifikacija proizvoda za Galaxy Z Flip3 5G
Displej Glavni ekran 6,7-inčni FHD+ Dynamic AMOLED 2X displej (22:9) Infinity Flex displej

2640 x 1080

425ppi

prilagodljiva stopa osvježavanja od 120Hz

900 nita (HBM), 1200 nita (maksimalno)

*Mjereno dijagonalno, veličina glavnog ekrana modela Galaxy Z Flip3 5G je 6,7 inča za pun pravougaonik i 6,6 inča računajući zaobljene uglove; stvarna površina gledanja je manja zbog zaobljenih uglova i otvora za kameru.
Vanjski ekran 1,9-inčni Super AMOLED displej                                                                                                     

260 x 512

302ppi

935 nita (HBM)

*Mjereno dijagonalno, veličina glavnog ekrana modela Galaxy Z Flip3 5G je 1,9 inča za pun pravougaonik i 1,8 inča računajući zaobljene uglove; stvarna površina gledanja je manja zbog zaobljenih uglova i otvora za kameru.
Dimenzije i težinaPreklopljen72,2 x 86,4 x 17,1mm (zglobni prelaz) – 15.9mm (pregib)
Otklopljen72,2 x 166,0 x 6,9mm
*Debljina modela Galaxy Z Flip3 5G kada je otklopljen ne obuhvata okvir glavnog displeja.
Težina183 g
KameraPrednja kamera10MP selfi kamera: F2.4, veličina piksela: 1,22μm, FOV: 80˚
Zadnja dvojna kamera12MP ultra široka kamera: F2.2, veličina piksela: 1,12μm, FOV: 123˚
12MP kamera širokog ugla: Dual Pixel AF, OIS, F1.8

Veličina piksela: 1,4μm, FOV: 78˚

Super čisto staklo sa Corning® Gorilla® staklom sa DX

Do 10x digitalni zoom, HDR10+ snimanje, Tracking AF

AP5㎚ 64-bitni osmojezgreni procesor

※ 2,84㎓ (maksimalna brzina sata) + 2,4㎓ + 1,8㎓

Memorija8GB RAM sa 256GB internog prostora za skladištenje (UFS 3.1)

8GB RAM sa 128GB internog prostora za skladištenje (UFS 3.1)

*Dostupnost može da varira od tržišta od tržišta. Stvarni prostor za skladištenje može da varira u zavisnosti od tržišta, modela, veličine i formata fajlova.
Baterija3,300 mAh (standardna) dupla baterija
*Standardna vrijednost testirana u laboratorijskim uslovima trećeg lica. Standardna vrijednost je procijenjena prosječna vrijednost uzimajući u obzir odstupanje kapaciteta baterije među uzorcima baterija testiranim po IEC 61960 standardu. Ocijenjeni (minimalni) kapacitet je  3203mAh. Stvarno trajanje baterije može da varira u zavisnosti od okruženja mreže, obrazaca korištenja i drugih faktora.
PunjenjeBrzo punjenje kompatibilno sa žičnim i bežičnim povezivanjem*
Wireless PowerShare** 

Brzo punjenje 15W

Brzo bežično punjenje 10W

Obrnuto bežično punjenje 4,5W

*Žično punjenje kompatibilno sa QC2.0 i AFC, bežično punjenje kompatibilno sa WPC i PMA
**Wireless PowerShare je ograničeno na pametne telefone Samsung ili druge brendove sa WPC Qi bežičnim punjenjem kao što su serija Galaxy S21, Galaxy Z Fold2, Galaxy Note20, Galaxy Note20 Ultra, Galaxy S20, S20+, S20 Ultra, Galaxy Z Flip, Galaxy Note10, Note10+, Galaxy S10e, S10, S10+, S9, S9+, S8, S8+, S8 Active, S7, S7 edge, S7 Active, S6, S6 edge, S6 Active, S6 edge+, Note9, Note8, Note FE, Note5 i nosivi uređaji kao što su Galaxy Watch Active, Gear Sport, Gear S3, Galaxy Watch i Galaxy Buds. Može se desiti da ne radi sa određenom dodatnom opremom, poklopcima ili drugim uređajima brendova. Može da utiče na kvalitet prijema poziva ili usluge podataka, u zavisnosti od mrežnog okruženja.
Otpornost na vodu IPX8
*IPX8 se zasniva na uslovima testiranja na uranjanje do dubine 1,5 metra u slatkoj vodi u trajanju od 30 minuta. Ne savjetuje se upotreba na plaži ili bazenu. Nije otporno na prašinu.
OSAndroid 11
Mreža[LTE]*: Unaprijeđen 4X4 MIMO, 7CA, LAA, LTE Cat.20
[5G]**: Nesamostalno (NSA), samostalno (SA), Sub6 / mmWave
*Stvarna brzina može da varira u zavisnosti od tržišta, operatera i okruženja korisnika.

**Zahtijeva optimalnu 5G vezu. Stvarna brzina može da varira u zavisnosti od tržišta, operatera i okruženja korisnika.

Povezivost[Wi-Fi] 802.11 a/b/g/n/ac/ax HE80 MIMO, 1024QAM

[Bluetooth] Bluetooth® v 5.1 (LE do 2Mbps), USB Type-C, NFC, lokacija (GPS, Galileo, Glonass, BeiDou)

*Galileo i BeiDou pokrivenost može da bude ograničena. BeiDou možda nije dostupan za određene zemlje.
SIM karticaJedna eSIM i jedna Nano SIM
*SIM kartica se prodaje zasebno. Dostupnost može da varira u zavisnosti od tržišta i operatera.

**Dostupnost eSIM može da varira u zavisnosti od verzije softvera, regiona i operatera. Provjerite sa svojim operaterom da li vaš plan mobilne mreže podržava eSIM.

PlaćanjeSamsung Pay

Kreditne i debitne kartice: podržava MST i/ili NFC
Članske kartice, poklon kartice, tranzitne kartice, usluga nagradnog bodovanja

*Dostupno na odabranim tržištima. Platna rješenja i dostupne funkcije mogu da variraju u zavisnosti od tržišta, operatera i pružalaca usluga.
SenzoriKapacitivni senzor otiska prsta (sa strane), akcelerometar, barometar, žiro senzor, geomagnetski senzor, halo senzor (analogni), senzor za blizinu, senzor za svjetlo
Potvrda identitetaVrsta zaključavanja: obrazac, PIN, šifra
Vrsta biometrijskog zaključavanja: senzor otiska prsta, prepoznavanje lica
*Prepoznavanje lica dostupno samo kada je otklopljen sa prednjom kamerom.
AudioStereo zvučnici

Surround zvuk sa Dolby Atmos tehnologijom (Dolby Digital, Dolby Digital Plus uključeni.)
UHQ 32-bitna &DSD64/128 podrška*, PCM: do 32 bita, DSD: DSD64/128

Format reprodukcije zvuka: MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA, APE, DSF, DFF

 

Format reprodukcije zvuka: MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA, APE, DSF, DFF

 

Bluetooth

Dual Audio: povežite dva Bluetooth uređaja na Galaxy Z Flip3 za zvuk preko oba uređaja istovremeno.

 

Skalabilan kodek: Unaprijeđena Bluetooth veza pod ambijentalnom i interferencijom radio frekvencija.

 

Snimanje

Kvalitet snimanja je poboljšan sa High AOP mikrofonom koji distorziju u bučnom okruženju svodi na minimum.

*DSD64 i DSD128 reprodukcija mogu biti ograničene u zavisnosti od formata fajla.

*Dva povezana uređaja mogu da imaju malu razliku u izlaznom zvuku.

*Dostupno samo za određenu dodatnu opremu Samsunga i AKG-a.

*AOP: stepen akustičke opterećenosti

VideoFormat reprodukcije slike: MP4, M4V, 3GP, 3G2, AVI, FLV, MKV, WEBM
TV vezaBežično: Smart View (preslikavanje ekrana 1080p na 30fps)
SigurnostKnox platforma: praćenje i zaštita u realnom vremenu.
Prevencija virusa, malvera.Sigurni folder: siguran prostor na uređaju za izolaciju i zaštitu sadržaja kao što su aplikacije, fotografije, filmovi i privatni fajlovi.
*Provajderi rješenja za prevenciju virusa i malvera mogu da variraju u zavisnosti od tržišta. Dostupnost može varirati u zavisnosti od tržišta i operatera.
BojeKrem, zelena, lavanda, fantomski crna

[Ekskluzivne boje na Samsung.com] siva, bijela, pink

U kutiji Galaxy Z Flip3 5G, data kabl, iglica za izbacivanje, kratak vodič za startovanje
* Stvarne komponente mogu biti nedostupne u zavisnosti od modela i regiona. Boja paketa može varirati u zavisnosti od boje uređaja.
Jačina osvjetljenjaHBM: (glavni ekran) 900 nita (vanjski ekran) 935 nita

Maksimalno: (glavni ekran) 1200 nita

 

Specifikacija proizvoda slušalice Galaxy Buds2
Dimenzije i težinaSlušalica: 17.0(W) x 20.9(H) x 21.1(D) mm, 5.0g

Kućište za punjenje: 50(W) x 27.8(H) x 50.2(D) mm, 41.2g

Zvučnik2-smjerni (Woofer + Tweeter)
Mikrofon 3 mikrofona (2 vanjska + 1 unutrašnji) + jedinica za detektovanje glasa
BaterijaKapacitetSlušalice: 61mAh (typical)

Kućište za punjenje: 472mAh (typical)

* Standardna vrijednost testirana u laboratorijskim uslovima trećeg lica. Standardna vrijednost je procijenjena prosječna vrijednost uzimajući u obzir odstupanje kapaciteta baterije među uzorcima baterija testiranim po IEC 61960 standardu.
Vrijeme reprodukcije zvuka Do 5 sati / ukupno do 20 sati (ANC uključen)

Do 7,5 sati / ukupno do 29 sati (ANC isključen)

* Stvarno trajanje baterije može da varira i zavisi od uslova korištenja kao što su podešavanja funkcija, vrsta fajla za reprodukciju i jačina Bluetooth® signala.
Vrijeme pozivaDo 3,5 sata / ukupno do 13 sati (ANC uključen)

Do 3,5 sata / ukupno do 14 sati (ANC isključen)

* Stvarno trajanje baterije može varirati i zavisi od uslova korištenja kao što su podešavanja funkcija, vrsta fajla za reprodukciju i jačina Bluetooth® signala.
Punjenje 1 sat reprodukcije zvuka / brzo punjenje 5 minuta

Bežično punjenje sa Qi certfikatom

*Vrijeme punjenja se zasniva na bateriji slušalica koje su na ispod 30 posto kada počnu da se pune. Stvarno trajanje baterije i vrijeme punjenja mogu varirati i zavise od faktora kao što su uslovi korištenja i broj punjenja. Mjereno u isključenom režimu aktivnog poništavanja buke za vrijeme reprodukcije zvuka.
Povezivost Bluetooth® 5.2

Kodek: skalabilan (vlasništvo Samsunga), AAC, SBC

SenzorAkecelerometar, žiro, blizina, halo, dodir, VPU (jedinica za detekovanje glasa)
BojeGrafitna, bijela, maslinasta, lavanda
*Dostupne boje mogu varirati u zavisnosti od tržišta, operatera i prodavca.
U kutijiSlušalice, kućište za punjenje, bubice, kabl za napajanje, kratak vodič za startovanje

 

* Sve specifikacije i opisi dati u ovom dokumentu se mogu razlikovati od stvarnih specifikacija i opisa proizvoda. Samsung zadržava pravo da vrši izmjene ove stranice i njenog sadržaja, uključujući bez ograničenja funkcionalnost, karakteristike, GUI, fotografije, video materijal, prednosti, dizajn, cijenu, komponente, performanse, dostupnost, kapacitete i bilo koje druge informacije o proizvodu bez prethodnog upozorenja.

[1] IPX8 se zasniva na uslovima testiranja na uranjanje do dubine 1,5 metra u slatkoj vodi u trajanju od 30 minuta. Ne savjetuje se upotreba na plaži ili bazenu. Nije otporno na prašinu.
[2] Polietilen taraftalat
[3] Rezultate testiranja potvrdila agencija Bureau Vertias, vodeća tvrtka u svijetu za testiranje, inspekciju i certificiranje servisa.
[4] Zahtijeva optimalan nivo 5G konekcije, dostupno samo na odabranim tržištima. Detalje i dostupnost provjeriti kod lokalnih telekom servisa. Brzina preuzimanja i streamanja varira od pružatelja usluga, konekcije servera te drugih faktora.
[5] U usporedbi s Galaxy Z Fold2.
[6] Rezultati temeljeni na internim testiranjima koji su mjereni na bazi prikaza na zaslonu. U usporedbi s Galaxy Z Fold2 modelom.   
[7] Multi Active tehnologija trenutno kompatibilna s odabranim aplikacija, broj kompatibilnih aplikacija je u porastu zahvaljujući vanjskim saradnicima i razvojnim programerima.
[8] Potrebno prethodno pokrenuti Labs na Samsung Galaxy pametnom telefonu.
[9] U usporedbi s Galaxy Z Flip 5G modelom.

Latest Posts

Raport

spot_img