Nedavno objavljeno

Portonovi: Mjesto za posebne trenutke i užitke na Mediteranu

Ljeto u Portonovom obojeno je ritmovima muzike, plesova, ukusa i gostovanja sa svih krajeva svijeta

Smješten na ulazu u Bokokotorski zaliv, svjetsku baštinu pod zaštitom UNESCO-a, Portonovi je uokviren planinama koje se uzdižu iz suncem obasjanog Jadranskog mora. Stoga ne iznenađuje što je baš ova lokacija odabrana da bude prvi dom brenda One&Only na evropskom kontinentu zajedno sa 10 brendiranih rezidencija – One&Only privatnih vila.
Upravo Portonovi može biti vaš novi dom, bilo da se odlučite za kupovinu rezidencije ili kraći ili duži boravak. Sa površinom od 26 hektara i obalom dugačkom 1,8 kilometara, Portonovi je mirno naselje sa 218 rezidencija na prodaju, uključujući 10 One&Only privatnih vila i 50 rezidencija za odmor koje se mogu iznajmiti tokom cijele godine.
Savremeni stanovi su ušuškani u okruženju Beach Cluba, izvrsnih restorana koji služe jela crnogorske i međunarodne kuhinje, koktel barova, preko 20 privatnih bazena, butika, dvije umjetničke galerije, banke, vrtića, supermarketa za gurmane i 238 vezova u Portonovi marini. Na sve navedene objekte nadovezuje se hotel One&Only Portonovi koji se može podičiti Chenot Espace Wellness centrom, dok Giorgio Locatelli, šef kuhinje i vlasnik Mišelinove zvjezdice, donosi svoje prepoznatljive italijanske i mediteranske ukuse u Portonovi kroz novi koncept restoran Sabia. Tapasake Club, azijski fusion restoran, nudi jela nevjerovatne eksplozije ukusa, a tu je i domaća ponuda crnogorskih jela u restoranu La Veranda. U Caminetti baru eksperti za miksologiju služe prepoznatljive koktele od mohita do kaipirinje.

ONE&ONLY PORTONOVI

One&Only Portonovi rizort nudi 113 soba za odmor, ali najveći dragulj u njegovoj kruni nesumnjivo čini 10 One&Only privatnih vila. Ove dvospratnice nose prepoznatljiv pečat arhitekte Jean-Michela Gathyja. Gathy, koji je dizajnirao sve sobe u rizortu One&Only bio je inspirisan bogatom istorijom Crne Gore kada je osmišljavao ove upečatljive i inovativne privatne domove. Oživio je prirodnu raznolikost elemenata prisutnih u Crnoj Gori, od sniježnih vrhova planina do neotkrivenih jezera i netaknute obale kroz odabir materijala, dok je arhitektonski izraz inspirisan istorijskim mletačkim palatama raštrkanim po cijelom Jadranu.

CHENOT ESPACE WELLNESS CENTAR

Na osnovu ekskluzivnog globalnog partnerstva sa vodećim brendom u oblasti zdravlja i wellness usluga, kompanijom Chenot, One&Only Portonovi je prvi One&Only rizort koji sadrži Chenot Espace, mjesto za transformativno putovanje ka detoksikaciji i resetovanju tijela na osnovu nadaleko čuvenog i poštovanog Chenot metoda.
Pionirski pristup wellness ponudi kompanije Chenot sastoji se od kombinacije najnovijih naučnih dostignuća i najboljih aspekata kineske i tradicionalne medicine. Chenot Espace u hotelu One&Only Portonovi pruža priliku gostima da razumiju koji faktori utiču na starenje njihovog tijela, da nauče kako da primijene nove načine da pozitivno unaprijede svoj učinak i osjećaj blagostanja, što dovodi do veće vitalnosti.
Na površini od 4.000 m2 sa 28 soba za tretmane, Chenot Espace nudi opremu za hidroterapiju i krioterapiju, saunu, parno kupatilo, zatvoreni bazen i prostore za opuštanje. Osim toga, ovaj rizort koji radi tokom cijele godine nudi i orijentalni hamam, frizerski salon i mušku berbernicu Barber&Blade.

MARINA REZIDENCIJE

Samo nekoliko metara od Portonovi marine i nadomak Marina trga, društvenog centra rizorta Portonovi, nalazi se pet stambenih zgrada koje su oličenje onog najboljeg što Portonovi nudi. Ovi kvalitetno izrađeni apartmani i stanovi sa jednom, dvije, tri i četiri spavaće sobe ispunjeni su savremenim detaljima, ali ostaju vjerni tradicionalnoj arhitekturi obližnjeg Herceg Novog. Stanovi su dostupni za kupovinu, ali i rentanje za odmor.
Ove rezidencije projektovali su RTKL i Harper Downie tako da im život daje njihova povezanost sa vodom; svaki balkon i terasa imaju pogled na more, a u unutrašnjosti prirodni materijali od drveta do metala zajednički daju stanovima otmjen izgled. Materijali koji su korišćeni prilikom izrade odlikuju se klasičnom crnogorskom izradom, koja je odraz lokalne arhitekture jadranske obale i obližnjih starih gradova. O bezbjednosti se posebno vodi računa, a mir garantuju kapije koje se otključavaju karticom, video-nadzor u cijelom naselju, kao i 24-časovno obezbjeđenje.
Portonovi je jedinstvena destinacija u kojoj se stapa ono najbolje iz naše crnogorske kulture sa mediteranskom kulturom, načinom života i nasljeđem.

MEDITERANSKI STIL ŽIVOTA

Cijela zajednica u ovom mediteranskom naselju, rezidenti, gosti, ali i lokalna zajednica, imaju na raspolaganju sve što bi mogli da požele nadomak svog praga, od supermarketa za gurmane IDEA i moderne apoteke, preko luksuznog restorana Bloom, italijanske đelaterije Godo, umjetničkih galerija Pizana i Popovich, vrtića Montekids, Hipotekarne banke, salona ljepote Beautylicious, pa do Portonovi trening studija.
Bar Maison du Monde je savršeno okruženje za večernji odmor, dok se bar Koffein, u kom se tokom dana prže najkvalitetnija zrna kafe, uveče pretvara u prostor za zabavu sa redovnim živim nastupima od džez pjevača do DJ-eva, sve u zadivljujućem okruženju zaliva i planina. Posjetioci mogu da posjete i Oscar’s pab na obali, kao i Perla Portonovi Square gdje se služi ukusni crni rižoto sa sipinim mastilom. Odnedavno, Portonovi je bogatiji za nekoliko novih restorana uključujući Rome&Juliet, jedinstveni koncept restorana koji donosi slasti koje život znače, ali i Fusion koji garantuje najbolje ukuse balkanske kuhinje. Marketo je za kratko vrijeme postao mjesto za sladokusce koji posebno vode računa o zdravoj ishrani.
Ponudu Portonovog obogaćuju i moderne radnje koje donose najnovije trendove, Aqua Maritime, Tenero Fashion i Tyche, kao i dobro poznata radnja satova i nakita najpoznatijih svjetskih brendova Leandro. Dodatno, brojne su servisne usluge koje su omogućene gostima i rezidentima tokom boravka u Portonovom, od usluga vešeraja do rentanja glisera i brodova.
Ars Medica Portonovi, vrhunska zdravstvena usluga za goste, lokalnu zajednicu i Portonovi rezidente, dala je poseban pečat ponudi Portonovog, naročito u godini kada smo svi pojedinačno više nego ikada fokusirani na zdravlje. Otvaranje klinike predstavlja prvu fazu projekta koji podrazumijeva otvaranje ambulante opšte medicine, kao i specijalističkih konsultativnih ambulanti za kardiologiju, internu medicinu, hirurgiju i ginekologiju uz dijagnostičku podršku najsavremenije laboratorije koja uključuje i kompletnu PCR dijagnostiku.

PORTONOVI BEACH CLUB I MARINA

Priobalni način života u Crnoj Gori odlikuje se opuštenošću, pa oni koji žive u rizortu Portonovi mogu da uživaju u klubu na plaži Portonovi by Monument.
Ovo je mjesto gdje se posjetioci odmaraju na savršeno bijelim ležaljkama i u visećim mrežama smještenim na prirodno pjeskovitoj plaži. Gosti mogu da naruče hladno crnogorsko pivo, ekspertski miksovane koktele od pića vrhunskog kvaliteta i ukusne lagane obroke. Tokom večeri se služi dnevni ulov uz zalazak sunca.
Portonovi marina nastavila je u 2021. godini sa širenjem usluga za svoje klijente, pa je tako otvorena i nova benzinska pumpa u partnerstvu sa renomiranim operaterom Asmira&Co, sa mogućnošću opskrbe plovila sa tzv. “duty free” gorivom. Uz ovu ponudu te mnoštvo sadržaja koje nudi Portonovi rizort i prvi evropski One&Only rizort, Portonovi marina sa 238 vezova je za kratko vrijeme postala veoma popularna destinacija među nautičarima i vlasnicima jahti dužine do 120 metara.

Najave događaja u Portonovom možete pratiti na svim Portonovi kanalima – Facebook, Instagram i Twitter društvenim mrežama.
Za upite posjetite www.portonovi.com, pozovite +382 31 353 375 ili nas kontaktirajte na e-mail adresu
enquiries@portonovi.com.

Latest Posts

Raport

spot_img