Nedavno objavljeno

U Sarajevu održana promocija turističke sezone Crne Gore

Da stara prijateljstva ne blijede, a nova donose samo radost i uzbuđenja i mogućnost stvaranja zajedničkih uspomena, pokazala je i jučerašnja promocija crnogorske turističke sezone 2021. održana u Sarajevu.

Bila je to prilika da predstavnici Nacionalne turističke organizacije, turističkih organizacija Budve, Kotora, Tivta, Bara, Ulcinja, Podgorice, Pljevalja, hotelskih grupa “Budvanska rivijera” i “Montenegro stars” provedu jedno ugodno popodne sa brojnim predstavnicima sarajevskih medija i turističkih agencija.

Dobrodošlicu u ime svih lokalnih turističkih organizacija i Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, poželjela je direktorica NTO-a Ana Tripković Marković.

“Meni je zaista teško da govorim o tržištu Bosne i Hercegovine, sa aspekta ekonomskih kategorija, naše dvije države povezuje mnogo toga, pa više volim da razmišljam o prijateljskim i bratskim odnosima i jedino što mogu vama od srca da poželim jeste da se sljedeći put vidimo u Crnoj Gori! “ – rekla je direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

Direktorica NTO Crne Gore, u  razgovoru sa medijima, kazala je da je veoma raduje podatak da se broj posjetilaca iz BiH udvostručio od 2010. do 2019. godine, a značajan broj dolazaka sa ovoga tržišta zabilježen je i u prethodnoj godini. Ona je istakla da je Vlada Crne Gore usvojila niz zdravstvenih protokola koji će turistima iz Bosne i Hercegovine omogućiti da se ovog ljeta bezbjedno odmaraju u Crnoj Gori. “Pored mogućnosti da uđu u Crnu Goru bez ikakvih ograničenja, turistima iz BiH, ove godine u slučaju obolijevanja od virusa COVID 19 biće omogućeno i besplatno liječenje”, istakla je Tripković Marković.

 “Postoji nekoliko razloga što smo danas ovdje sa vama. Prije svega, uželjeli smo vas se, nismo se odavno vidjeli. Prošlo je godinu i po dana, možda i više kako smo svi provodili vrijeme u svojim kućama. Došlo je vrijeme kada, nadamo se svi, možemo da putujemo, možemo da se srećemo, grlimo i ljubimo. Zato smo mi ovdje danas i donosimo jednu lijepu poruku uz morske talase čistog Jadranskog mora, ali isto tako i svježeg vazduha sa naših planina. Dobro nam došli u Budvu!”, istakla je Maja Liješević, direktorica Turističke organizacije opštine Budva, koja je, zajedno sa NTO bila organizator ovog događaja.

Događaju u Sarajevu su prisustvovali i Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Stari grad Sarajevo, sa kojom je Budva grad pobratim, Radovan Miljanić, savjetnik u Ambasadi Crne Gore u Bosni i Hercegovini i predstavnici Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

- Advertisement -

Lijepo i opušteno druženje su obogatile i brojne nagrade koje su obezbjedili predstavnici  turističke privrede svih prisutnih crnogorskih gradova.

Latest Posts

spot_img

Raport

spot_img