spot_img

Nedavno objavljeno

Najbolje vrijeme za:

6 h – seks: Nevjerovatno, ali istinito – ovo je najbolje vrijeme za seks, kažu stručnjaci, jer je nivo hormona (estrogena i testosterona) najviši.

9 h – velike odluke: Važne odluke treba donositi rano ujutro, kada je koncentracija najveća, a još uvijek ste odmorni od noćnog sna, kažu psiholozi.

11 h – vježbanje: Vaši zglobovi imali su priliku da se pokrenu, cirkulacija je povećana i spremni ste za zahtjevnije aktivnosti. Doručkujte barem 90 minuta prije nego počnete sa vježbanjem, kažu treneri fitnessa.

12 h – šišanje: Uhvatite frizera u trenutku kada je najbudniji i najkreativniji, a prije nego počne odrađivati posao kako bi ga što prije završio.

14,30 h – poslovni sastanak: Istraživanja pokazuju da su ljudi najkreativniji kada su odmorni. Dakle, vrijeme nakon ručka je najbolje za kreativne sastanke.

15,30 h – seks: Ukoliko ste propustili priliku u šest ujutro, nivo hormona je visok i budniji ste.

16 h – žalbe: Psiholozi tvrde kako su ljudske reakcije mnogo brže u poslijepodnevnim satima, tako da ćete brže reagovati ukoliko dođe do problema ili nesporazuma.

18 h – glavno jelo: Nutricionisti tvrde kako će dobro izbalansiran obrok sa kompleksnim ugljikohidratima (jaja, žitarice), proteinima i malo masnoća zaustaviti kolanje šećera u krvi tokom noći, što vam može poremetiti san i izazvati povećani unos hrane narednog dana.

22 h – dobar san: Pa, treba da se dobro odmorite i pripremite za šest ujutro…

Latest Posts

Raport

spot_img