Nedavno objavljeno

Brioni kreirao kolekciju s Bradom Pittom

Slavni glumac ponovo sarađuje s talijanskim luksuznim brendom

Ambasador talijanskog luksuznog brenda Brioni od 2019. godine, Brad Pitt sada je sarađivao u kreativnom procesu ekskluzivne kolekcije pod nazivom “BP Signature”.

“Osim što je jedna od najuticajnijih holivudskih zvijezda kako ispred tako i iza kamere, Pitt je ikona stila, utjelovljujući opuštenu eleganciju modernog čovjeka sa nevjerovatnom lakoćom i gracioznim samopouzdanjem. Način na koji nosi odjeću, bilo formalnu, ležernu ili svečanu, odražava njegovu ličnost, i ne odvraća pažnju od nje”, stoji u saopćenju brenda Brioni – poznatom i po tome što izrađuje smokinge Jamesa Bonda.

Kolekciju čini sedam odjevnih predmeta: sako s dva dugmeta, lagani polo džemper od kašmira, sportska jakna od kašmira, lagani kaput bez podstave i baršunasti večernji sako s odgovarajućim hlačama i pamučnom košuljom. Večernji izgled “BP Signature” inspirisan je odijelom koje je Brad Pitt nosio na 92. dodjeli Oscara, kada je proglašen najboljim sporednim glumcem za ulogu u filmu Quentina Tarantina Bilo jednom u Hollywoodu (2019).

“Bilo mi je veliko zadovoljstvo sarađivati ​​s Bradom Pittom na stvaranju komada ‘BP Signature’. Bila je to prilika da dizajniram nešto udobno, lako i fleksibilno bez žrtvovanja stila ili sofisticiranosti. Ljepota kolekcije je u njenoj svestranosti”, rekao je glavni dizajner u brendu Brioni Norbert Stumpfl za časopis GQ.

Latest Posts

Raport

spot_img