Brioni kreirao kolekciju s Bradom Pittom

Slavni glumac ponovo sarađuje s talijanskim luksuznim brendom

Nedavno objavljeno

Ambasador talijanskog luksuznog brenda Brioni od 2019. godine, Brad Pitt sada je sarađivao u kreativnom procesu ekskluzivne kolekcije pod nazivom “BP Signature”.

“Osim što je jedna od najuticajnijih holivudskih zvijezda kako ispred tako i iza kamere, Pitt je ikona stila, utjelovljujući opuštenu eleganciju modernog čovjeka sa nevjerovatnom lakoćom i gracioznim samopouzdanjem. Način na koji nosi odjeću, bilo formalnu, ležernu ili svečanu, odražava njegovu ličnost, i ne odvraća pažnju od nje”, stoji u saopćenju brenda Brioni – poznatom i po tome što izrađuje smokinge Jamesa Bonda.

Kolekciju čini sedam odjevnih predmeta: sako s dva dugmeta, lagani polo džemper od kašmira, sportska jakna od kašmira, lagani kaput bez podstave i baršunasti večernji sako s odgovarajućim hlačama i pamučnom košuljom. Večernji izgled “BP Signature” inspirisan je odijelom koje je Brad Pitt nosio na 92. dodjeli Oscara, kada je proglašen najboljim sporednim glumcem za ulogu u filmu Quentina Tarantina Bilo jednom u Hollywoodu (2019).

“Bilo mi je veliko zadovoljstvo sarađivati ​​s Bradom Pittom na stvaranju komada ‘BP Signature’. Bila je to prilika da dizajniram nešto udobno, lako i fleksibilno bez žrtvovanja stila ili sofisticiranosti. Ljepota kolekcije je u njenoj svestranosti”, rekao je glavni dizajner u brendu Brioni Norbert Stumpfl za časopis GQ.

Pročitaj još
Related

Belma Tvico: Metamorphosis

U svojoj srži, Metamorphosis se bazira na četiri životna...

Ovom je kombinacijom Blake Lively prekršila sva modna pravila

Među zvanicama na 27. rođendan Gigi Hadid našla se...

Helen Mirren servirala vatromet boja

Na svečanoj projekciji filma ‘The Duke’ u New Yorku...

Supermodeli 90-ih na okupu u donjem rublju Kim Kardashian

Čast da predstavi novu liniju Skims donjeg rublja dobile...