Nedavno objavljeno

Novi Samsung Flex frižideri sa četvero vrata za kuhinju po mjeri korisnika

Kompanija Samsung Electronics predstavila je liniju Flex frižidera sa četvero vrata za tržišta širom svijeta, sa tri nova modela - Stainless Steel, Bespoke i Family Hub™

Flex frižideri prvi put su predstavljeni na CES 2021 sajmu u januaru ove godine, a njihova prodaja počeće tokom ovog mjeseca u Sjevernoj Americi, sa Bespoke modelom, nakon čega slijedi prodaja i na odabranim tržištima[1] Južne Amerike, Evrope, Azije, Bliskog Istoka i sjeverne Afrike u prvoj polovini godine.

Prilagodljivost je ključna karakteristika Flex frižidera sa četvero vrata, nudeći fleksibilne opcije koje se odnose na spoljašnjost i unutrašnjost uređaja. Ovi frižideri donose potpuno novi Beverage Center™ sistem, koji omogućava brz pristup točilici za vodu i bokalu koji se automatski puni. Također, tu je i Dual Auto Ice Maker, sastavljen od dva nezavisna ledomata, koji istovremeno prave standardne i manje kockice leda, zadovoljavajući različite ukuse korisnika kada je u pitanju rashlađivanje pića.

„Preispitivanje i optimizacija životnog prostora koji olakšava svakodnevicu korisnika jedan je od naših prioriteta, u svijetu koji se konstantno prilagođava novim normama. Zato naša nova Flex linija frižidera sa četvero vrata donosi specijalizovana rješenja koja odgovaraju različitim životnim stilovima“, rekao je Hyesoon Yang, potpredsjednik i direktor tima za korisničko iskustvo odjeljenja za kućne aparate u kompaniji Samsung Electronics.

Uređaji po mjeri korisnika

Novi Flex frižideri simbol su kontinuirane posvećenosti kompanije Samsung ka donošenju inovacija koje pomažu korisnicima da žive baš onako kako žele, zahvaljujući fleksibilnim, prilagodljivim funkcijama:

  • Promjenjiva spoljašnjost
    Korisnici sada mogu da daju svoj lični pečat dizajnu kuhinje, kreativnim kombinovanjem materijala, tekstura i boja – Bespoke verzija Flex frižidera nudi mogućnost promjene vanjskih panela koji dolaze u širokoj ponudi boja i završnih slojeva.
  • Fleksibilna unutrašnjost
    Flex frižideri omogućavaju i prilagođavanje unutrašnjosti, zahvaljujući fleksibilnim policama i fiokama za čuvanje različitih vrsta namirnica u optimalnim uslovima. Ovi modeli posjeduju čuvenu Samsung Flex zonu, nezavisno kontrolisan odjeljak koji lako može da se iz frižidera pretvori u zamrzivač, zahvaljujući mogućnosti podešavanja temperature na jedan od pet ponuđenih režima hlađenja. Sve verzije frižidera dolaze sa Flex Crisper™ fiokom, idealnom za čuvanje svježih proizvoda, mesa ili ribe, te Crisper+™ odjeljkom koji održava svježinu voća i povrća.
  • Jedinstvene preporuke za svakog korisnika

Family Hub™ model frižidera donosi sve prednosti prilagodljivog softvera, koji na osnovu vještačke inteligencije nudi usluge koje unapređuju korisničko iskustvo čitave porodice. Automatizovani Meal Planner program nudi prijedloge idealnih obroka, obavještava korisnike o roku trajanja namirnica, omogućava pravljenje šoping listi, kao i naručivanje namirnica direktno preko Family Hub™ ekrana.

Unaprijeđena svježina i performanse

Flex frižideri sa četvero vrata nude različite pogodnosti, uključujući brz i olakšan pristup osvježavajuće hladnoj vodi. Beverage Center™ nalazi se u unutrašnjosti frižidera, čuvajući slavinu rezervoara sa vodom od preteranog izlaganja vazduhu i tako smanjujući rizik od kontaminacije. Dodatne funkcije frižidera čuvaju namirnice hladnim, produžavaju im rok trajanja i čuvaju njihov originalni ukus.

  • Dual Auto Ice Maker
    Dual Auto Ice Maker istovremeno pravi standardne i mini kocke leda, idealne za brzo rashlađivanje pića. Ovaj ledomat pravi do 2,8 kg leda dnevno, uz mogućnost čuvanja i do 4kg[2].
  • Automatski bokal za vodu

Automatski se puni prečišćenom vodom koja je uvijek spremna za piće.

  • Točilica za vodu
    Dolazi sa slavinom od nehrđajućeg čelika koja se lako skida i pere po potrebi.
  • UV deodorizujući filter        
    Novi ugradni filter smanjuje neprijatne mirise izazvane bakterijama iz vazduha uz pomoć UV tehnologije za neprekidno čišćenje filtera.
  • Vrhunske performanse hlađenja   
    Hrana ostaje svježa duže i zadržava svoj prirodni ukus pomoću trostrukog sistema hlađenja, koji nezavisno hladi tri odjeljka frižidera i zamrzivača. Sistem kontroliše temperaturu i vlažnost vazduha u svakom odjeljku kako bi stvorio optimalne uslove hlađenja i spriječio miješanje mirisa. Precizno hlađenje također smanjuje variranje temperature na samo ±0.5°C, kako bi se očuvao kvalitet i tekstura svježe hrane, sprečavajući stvaranje leda u frižideru, čak i prilikom čestog otvaranja vrata.

 Vanvremenski dizajn

Flex frižideri se veoma lako uklapaju u moderni dizajn kuhinja, sa svojim elegantnim konturama, ravnim panelima, te pažljivo skrivenim drškama i točilicom za vodu. Family Hub™ model posjeduje i unaprijeđeni korisnički interface, koji doprinosi sveukupnom izgledu frižidera. Ovaj frižider dolazi sa digitalnim displayem koji omogućava korisnicima da na njemu prikazuju umjetnička djela iz dostupne kolekcije. Također, u ponudi je i niz dizajna ekrana koje je moguće uskladiti sa frižiderom i ostatkom kuhinje.

Za više informacija o Flex frižiderima sa četvero vrata za 2021. godinu posjetite www.samsung.com.

####

O kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.

Svojim idejama i tehnologijom Samsung inspiriše svijet i oblikuje budućnost. Kompanija postavlja standarde u oblasti TV aparata, smartphonea, nosivih uređaja, tableta i digitalnih kućnih uređaja, mrežnih i LSI sistema, memorije i LED tehnologija. Za dodatne informacije i vijesti, posjetite news.samsung.com.

[1] Dostupnost Family Hub modela varira u zavisnosti od tržišta.

[2] 4kg leda na osnovu standardne dubine frižidera.  

Latest Posts

Raport

spot_img