Nedavno objavljeno

Izložba slika u Galeriji ULUPUBIH: Pejzaži duše, uma i srca – ALISA TELETOVIĆ

Pejzaži duše, uma  i srca predstavljaju selekciju od 10tak slika, kombinovane tehnike, na papiru, dimenzija 80x60cm. Otvorenje, uz sve zakonske propise, održalo se u četvrtak 4.03.2021 u 13:00h u Galeriji ULUPUBIH, Koševo 7 Sarajevo. Izložba traje od 4-11.03.2021.godine. Radno vrijeme galerije je od 10:00 do 18:00 h radnim danima.

Pejzaži duše, uma i srca, savremene slikarice i grafičke dizajnerice, Alise Teletović, odražava razmišljanje da negde duboko u nama, ispod granice svjesti, divljaju razni motivi i osjećanja, a uloga svesnog Ja je, između ostalog, da sve njih uravnoteži..

A kako, ako smo stalno u žurbi, u stresu i ne razvijamo svoj unutrašnji glas.

Alisa Teletović bosanskohercegovačka slikarica, grafička dizajnerica i ilustratorica, slika i stvara već 20 godina, kako u Australiji tako i u Evropi.

Mi smo tako krhki i dragocjeni. Kako je tehničko-naučni svijet rastao, tako je naš svet postajao dehumanizovan. Čovek se osjeća usamljenim u univerzumu zato što više nije povezan s prirodom, izgubio je svoje autentično i nesvesno značenje . Moje slike su Nada, nada i briga o sebi, o radosti i osmijehu života, razdraganosti memorije i sjećanja prisustnosti nas samih u prirodi – kaže slikarica.

Dinamična biografija ove umjetnice obilježena je, već od malena, putovanjem i raznim gradovima, rođena u Banjaluci, odrasta u Hercegovini, izbjeglištvom, studijama i osnivanjem porodice u Australiji, povratkom u BiH i osnivanjem vlastitog ateljea u Sarajevu. Diplomirala je 2000te godine na RMIT univerzitetu u Melbourneu, gdje završava Bakalerat u Umjetnosti i Elektronski Dizajn i Interaktivne Medije. Članica je Udruženja likovnih i primijenjenih umjetnika BiH, Napretka te ULUBIH-a. Iza sebe ima dvadesetak samostalnih izložbi, između ostalog u Melbourneu, Perthu, Adelaide, Beču, Trogiru, Zagrebu, Sarajevu i Tuzli.  Laureatkinja je niza priznanja i nagrada. Umjetnički radovi autorice Alise Teletović nalaze se u javnim i privatnim kolekcijama širom svijeta, a njeno umjetničko djelovanje možete pratiti na društvneim mrežama, te na zvaničnoj web stranici: http://www.alisateletovicartist.com  kao i www.michica.com

Latest Posts

Raport

spot_img