Nedavno objavljeno

Narandžasta zimska čorba

Potrebno (za 4 osobe):
150 g riže,
400 g tikve izrezane na kocke,
2 mrkve,
1 manja prasa,
½ l supe,
muškatni oraščić,
30 g parmezana,
peršun,
maslinovo ulje,
so i biber

Priprema: Sitno isjeckanu prasu propržiti na malo ulja i posoliti. Dodati tikvu, nakon nekoliko minuta zaliti supom, poklopiti i kuhati oko 15 minuta na laganoj vatri. Dodati mrkvu izrezanu na kolutove i kuhati još 15 minuta. Ako je potrebno, zaliti s malo vruće vode, zatim dodati rižu i skuhati al dente (15-ak minuta). Začiniti muškatnim oraščićem i parmezanom, posoliti, pobiberiti, promiješati, usuti u tanjire i posuti sitno isjeckanim peršunom.

Latest Posts

spot_img
spot_img

Raport