Nedavno objavljeno

DOLCE & GABANNA: Porodicni portret

Poput mnogih brendova koji se bore sa restrikcijama u 2020. godini, te nemogućnosti da organiziraju modne revije, tako je i dvojac Dolce & Gabbana uplovio u nove vode

Priredila Elma Tahirović

Umjesto dalekih i egzotičnih destinacija, dizajneri Domenico Dolce i Stefano Gabbana pozvali su ljubitelje mode i svoje najdraže klijente da im se pridruže u Italiji, na predstavljanju ovosezonskih couture kolekcija: Alta Moda, Alta Sartoria i Alta Gioielleria – ali, bez pasoša, letova ili karantina. Poput mnogih kolega, poznati modni duo kolekcije je predstavio virtualno, snimivši ih u Salonu Dolce & Gabbana u ulici Corso Venezia u Milanu, te su ih prikazali u vidu kratke filmske serije nazvane A Familly Affair. Tri filma ilustriraju “porodični portret”, istražujući jedinstvene osobenosti članova porodice, kroz nekoliko generacija, od kojih svako na svoj način interpretira glamurozni život u stilu Alta Mode.

Inspirirani talijanskim gostoprimstvom i idejom o velikoj porodici, okupljenoj nakon dužeg vremena, različite generacije – sinovi, kćeri, unučad, bake i djedovi – uživaju u zajedničkom druženju, pjevajući i plešući, odjeveni u najfiniju Dolce & Gabbana odjeću. Ključni elementi kolekcije uključuju ekskluzivne ručno šivene ili fatto a mano kreacije, bogati vez, ženstvene svečane haljine, te grafite i ručno bojene detalje.
“Kolekcije su izraz nove estetike, gdje se klasika spaja sa savremenim modnim izražajem”, kazali su iz čuvene modne kuće – što je možda počast mnogim odanim klijentima Dolce & Gabbane, koji su obožavanje i fascinaciju brendom prenijeli na potomstvo.

Latest Posts

Raport

spot_img