DOLCE & GABANNA: Porodicni portret

Poput mnogih brendova koji se bore sa restrikcijama u 2020. godini, te nemogućnosti da organiziraju modne revije, tako je i dvojac Dolce & Gabbana uplovio u nove vode

Nedavno objavljeno

Priredila Elma Tahirović

Umjesto dalekih i egzotičnih destinacija, dizajneri Domenico Dolce i Stefano Gabbana pozvali su ljubitelje mode i svoje najdraže klijente da im se pridruže u Italiji, na predstavljanju ovosezonskih couture kolekcija: Alta Moda, Alta Sartoria i Alta Gioielleria – ali, bez pasoša, letova ili karantina. Poput mnogih kolega, poznati modni duo kolekcije je predstavio virtualno, snimivši ih u Salonu Dolce & Gabbana u ulici Corso Venezia u Milanu, te su ih prikazali u vidu kratke filmske serije nazvane A Familly Affair. Tri filma ilustriraju “porodični portret”, istražujući jedinstvene osobenosti članova porodice, kroz nekoliko generacija, od kojih svako na svoj način interpretira glamurozni život u stilu Alta Mode.

Inspirirani talijanskim gostoprimstvom i idejom o velikoj porodici, okupljenoj nakon dužeg vremena, različite generacije – sinovi, kćeri, unučad, bake i djedovi – uživaju u zajedničkom druženju, pjevajući i plešući, odjeveni u najfiniju Dolce & Gabbana odjeću. Ključni elementi kolekcije uključuju ekskluzivne ručno šivene ili fatto a mano kreacije, bogati vez, ženstvene svečane haljine, te grafite i ručno bojene detalje.
“Kolekcije su izraz nove estetike, gdje se klasika spaja sa savremenim modnim izražajem”, kazali su iz čuvene modne kuće – što je možda počast mnogim odanim klijentima Dolce & Gabbane, koji su obožavanje i fascinaciju brendom prenijeli na potomstvo.

Pročitaj još
Related

Belma Tvico: Metamorphosis

U svojoj srži, Metamorphosis se bazira na četiri životna...

Ovom je kombinacijom Blake Lively prekršila sva modna pravila

Među zvanicama na 27. rođendan Gigi Hadid našla se...

Helen Mirren servirala vatromet boja

Na svečanoj projekciji filma ‘The Duke’ u New Yorku...

Supermodeli 90-ih na okupu u donjem rublju Kim Kardashian

Čast da predstavi novu liniju Skims donjeg rublja dobile...