Nedavno objavljeno

LJILJANA ŠAKOVIĆ-MUJAN: Krugovi 2020.

Izložba pod nazivom Krugovi 2020., koju je sarajevska modna dizajnerica Ljiljana Šaković-Mujan prikazala u Galeriji ULUPUBiH, dokaz je kako autorica svaku svoju kreaciju gleda kao sliku, i zbog toga ne radi klasične modne revije, već radove prezentira kao izložbe ili video prezentacije.
Povezivanjem simbola kruga sa unikatnim kreacijama, Ljiljana Šaković-Mujan stvara odjevne predmete neopterećene sezonskim trendovima i nosive u svakoj prilici, jednostavne, čistih linija, elegantne i originalne. Krug, kao simbol, može se posmatrati sa više stanovišta, a jedan je i simbol ženske duše, odnosno ženskog duha.
Diplomiravši produkt dizajn na ALU u Sarajevu 2000., Ljiljana se modnim dizajnom bavi više od 20 godina. Članica je Udruženja likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti i dizajnera BiH od 2003. godine, a među brojnim kolekcijama i izložbama, izdvaja se rad u studiju francuske kreatorice i umjetnice Agnes b., gdje kreira i dizajnira unikatnu modnu liniju “Ljilja for Agnes B.” (Pariz, kolekcija za 2004 – 2009).

Latest Posts

Raport

spot_img