LJILJANA ŠAKOVIĆ-MUJAN: Krugovi 2020.

Nedavno objavljeno

Izložba pod nazivom Krugovi 2020., koju je sarajevska modna dizajnerica Ljiljana Šaković-Mujan prikazala u Galeriji ULUPUBiH, dokaz je kako autorica svaku svoju kreaciju gleda kao sliku, i zbog toga ne radi klasične modne revije, već radove prezentira kao izložbe ili video prezentacije.
Povezivanjem simbola kruga sa unikatnim kreacijama, Ljiljana Šaković-Mujan stvara odjevne predmete neopterećene sezonskim trendovima i nosive u svakoj prilici, jednostavne, čistih linija, elegantne i originalne. Krug, kao simbol, može se posmatrati sa više stanovišta, a jedan je i simbol ženske duše, odnosno ženskog duha.
Diplomiravši produkt dizajn na ALU u Sarajevu 2000., Ljiljana se modnim dizajnom bavi više od 20 godina. Članica je Udruženja likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti i dizajnera BiH od 2003. godine, a među brojnim kolekcijama i izložbama, izdvaja se rad u studiju francuske kreatorice i umjetnice Agnes b., gdje kreira i dizajnira unikatnu modnu liniju “Ljilja for Agnes B.” (Pariz, kolekcija za 2004 – 2009).

Pročitaj još
Related

Belma Tvico: Metamorphosis

U svojoj srži, Metamorphosis se bazira na četiri životna...

Ovom je kombinacijom Blake Lively prekršila sva modna pravila

Među zvanicama na 27. rođendan Gigi Hadid našla se...

Helen Mirren servirala vatromet boja

Na svečanoj projekciji filma ‘The Duke’ u New Yorku...

Supermodeli 90-ih na okupu u donjem rublju Kim Kardashian

Čast da predstavi novu liniju Skims donjeg rublja dobile...