Nedavno objavljeno

Voda SARA ponosni partner projekta Let’s Do It – milion sadnica za jedan dan

Tradicionalna akcija sadnje drveća, koju Let’s Do It tim Bosne i Hercegovine provodi već duži niz godina, nastavit će se i ove godine i to na 12 lokacija širom zemlje

Mjesec oktobar je za “Let’s Do It” tim već godinama mjesec sadnje, kada se provodi najveća volonterska akcija pošumljavanja u našoj zemlji „Let’s do it – milion sadnica za jedan dan“. Tako će  u skladu s aktuelnim epidemiološkim mjerama ove subote, 24. oktobra, sadnju sadnica realizirati ograničeni broj volontera uz podršku partnera projekta, među kojima je i voda SARA.

“Akcije sadnje realizuju se u 12 gradova u Bosni i Hercegovini gdje, ovisno o lokaciji, sadimo razne vrste drveća kao što su četinari, voćkarice i ukrasno drveće. Tako, naprimjer, u Bosanskoj Krupi sadimo lipe zbog toga što se mnogo ljudi u okolici bavi pčelarstvom. U Tuzli se sade drvoredi u školskim dvorištima, u Bijeljini sadimo drveće na zemljištu podložnom klizištima, dok se u okolici Sarajeva pošumljava Bjelašnica”, ističu iz Let’s Do It tima.

Znajući koliko je važno čuvati šume, ali i koliko je hidratacija važna pri obavljanju svih fizičkih aktivnosti, kompanija Sarajevski kiseljak je za volontere obezbijedila dovoljne količine negazirane prirodne mineralne vode SARA, nastale iz čistog, netaknutog brdovitog krajolika središnje Bosne.

„Kao i voda, šume su jedan od najznačajnijih prirodnih resursa naše zemlje, te je naša odgovornost da ih štitimo. Održivo upravljanje prirodnim resursima i njihova zaštita ključni su elementi za poboljšanje kvalitete života, kako zajednice tako i pojedinca. Jedan od načina da osvijestimo naše sugrađane i podstaknemo ih da nježnije rukuju s onim što nam je priroda dala su upravo projekti poput ovog. Sarajevski kiseljak duži niz godina prati i podržava Let’s do it tim i zaista smo sretni što smo dio ove priče sa našom vodom SARA“, istakao  je Davor Čičić, direktor kompanije Sarajevski kiseljak.

Latest Posts

spot_img
spot_img

Raport

spot_img