Nedavno objavljeno

DRAGULJ DUBROVAČKOG HOTELIJERSTVA: RIXOS PREMIUM DUBROVNIK

Vjerovatno na cijelom Jadranu ne postoji hotel koji uz veći luksuz i raširenije ruke gostima iz Bosne i Hercegovine pruža više uživanja i nezaboravnih trenutaka u skladu sa najvišim svjetskim hotelijerskim standardima od Rixos Premiuma Dubrovnik

Pravo vrijeme za užitak po najvišim svjetskim standardima

Nije nimalo slučajno što postoji posebna veza između Dubrovnika i Bosne i Hercegovine: prvi sačuvani znak dubrovačko-bosanskih dodira je poznata Povelja Kulina bana iz 1189. godine. Njime je bosanski ban dubrovačkim trgovcima bez ikakvih nametnutih naknada osigurao slobodno i sigurno kretanje kroz zemlje kojima je upravljao. Još od tada Dubrovačka Republika je Bosni pružala siguran izlaz na more preko svojih luka.
Stoljeća su prolazila, ali se nije mijenjao odnos prijateljstva, suradnje i plemenitog susreta kultura i tradicija. I danas je taj odnos ostao isti, s time što je on učvršćen desetinama hiljada gostiju iz Bosne i Hercegovine koji svake godine za trenutke svog odmora, uživanja i relaksacije biraju upravo Dubrovnik. Ni u teškim trenucima globalne pandemije koronavirusa, veze se ne prekidaju: u vrhuncu turističke sezone Dubrovčani i njihovi gosti su uživali u prekrasnom koncertu sjajnih muzičara iz grupe Mostar Sevdah Reuninon.

Nezaboravni trenuci

A posebna adresa za uživanje u Dubrovniku za ogroman broj Bosanaca i Hercegovaca već godinama je dragulj dubrovačkog i jadranskog ugostiteljstva: hotel Rixos Premium Dubrovnik.
Hotel sa pet zvjezdica, koji ispunjava sve najviše zahtjeve savremenih turista i poslovnih ljudi, nalazi se na svega 15 minuta hoda od starogradske jezgre Dubrovnika, sa vlastitom stjenovitom plažom, unutarnjim bazenom otvorenim tokom cijele godine, te sezonskim vanjskim bazenima sa pogledom na more.
Ne postoji praktično niti jedan zahtjev ili želja koja u ovom hotelu ostaje neispunjena kada su njegovi gosti u pitanju: od brižljivo uređenih soba i apartmana sa terasama i pogledom na more, preko najmodernijeg fitness-centra, sauna, spa-centra i hamama, do više restorana koji pružaju izbor i za najprobirljivije gurmane u izvedbi vrhunskih kuhara.
Vjerovatno na cijelom Jadranu ne postoji hotel koji uz veći luksuz i raširenije ruke gostima iz Bosne i Hercegovine pruža više uživanja i nezaboravnih trenutaka u skladu sa najvišim svjetskim hotelijerskim standardima od Rixos Premiuma Dubrovnik.
Ukoliko još niste bili gost ovog hotela, otkrijte zašto mu se hiljade gostiju iz Bosne i Hercegovine stalno vraćaju!

Latest Posts

Raport

spot_img