Nedavno objavljeno

Napravite sami masku za lice u svoja četiri zida uz pomoć ovih korisnih videa i malo strpljenja

U proteklim sedmicama većina se opustila i maske za lice pospremila u ladicu. No, paralelno s dolaskom drugog vala koronavirusa stručnjaci nas neumorno upozoravaju koliko je važno nositi zaštitne maske kako bi zaštitili sebe i druge. Do maski nije lako doći, a i one koje ćete nekim slučajem pronaći puno su skuplje nego što su bile prije početka pandemije. Stoga smo pronašli nekoliko videa koji će vam pomoći da maske napravite sami

Da nevolja ljude tjera da urade čuda, još jednom je potvrđeno sa širenjem pandemije koronavirusa. Na internetu postoji gomila videa u kojima ljudi širom svijeta objašnjavaju korak po korak kako brzo i ekonomično izraditi zaštitnu masku za lice.

Čak i ako nemate iskustva sa šivanjem ili niste pretjerano spretni s DIY uradcima, sigurni smo da ćete barem jednu od sljedećih maski uspjeti uspješno privesti kraju.

Nećete vjerovati do kuda seže ljudska mašta kada vidite od čega su sve pojedinci izradili zaštitne maske za lice. Neke od najoriginalnijih zasigurno su maske napravljene od grudnjaka ili čarape, a ukoliko želite brzo rješenje gotovo u svega nekoliko minuta, poslužit će vam i najobičniji papirnati ubrus.

Takođe možete birati koji oblik maske za lice želite napraviti. Nekima su draže okrugle maske za lice, a drugi se drže klasičnih pravougaonih maski.

Prije nego li odaberete kakvu masku želite izraditi, znajte kako postupati s njom i u kojoj mjeri će vas zaštititi. Svi već dobro znamo da se koronavirus širi u kontaktu s inficiranom osobom putem kapljica iz usta i nosa koje nastaju prilikom govora, kašljanja i kihanja i koje direktno padaju na sluznicu nosa, usta ili očiju druge osobe. Kapljice mogu pasti i na okolne površine, a preko njih se najčešće rukama virus prenese dalje.

Zato je važno da se pridržavate propisanih mjera i budete odgovorni. Ukoliko jednokratnu masku za lice, čija djelotvornost traje svega dva, tri sata, nosite po cijele dane, time niste postigli ništa. Isto tako, ako perivu masku za lice nosite dan za danom, bez da ste je nakon svakog korištenja temeljno oprali, zavaravate sami sebe i ugrožavate svoje i tuđe zdravlje.

tportal.hr

Latest Posts

Raport