Nedavno objavljeno

Otvoreno Drive-In Cinema u Sarajevu: Sarajevo se vraća umjetnosti i filmu

Prvo sarajevsko kino za automobile Drive-In Cinema sinoć je zvanično otvoreno i to američkim filmom „Skin“ koji je napisao i režirao izraelski režiser Guy Nattiv. Veliki interes građana za projekcije na otvorenom pokazao je da je ovo projekt koji je itekako trebao ovom gradu.

„Karte se prodaju jako brzo, te već imamo rasprodana dva filma, a očekujem da će i ostale karte brzo biti prodate. Građani su veoma zainteresovani za Drive-In kino jer je ovo nešto novo i drugačije kod nas, što nam govori da smo ovakvo nešto trebali organizovati i prije, ali nikada nije kasno“, kazao je na otvaranju Kenan Musić, direktor Omladinskog Film Festivala, koji i organizuje Drive-In Cinema u Sarajevu.

Program Drive-In Cinema traje do 28. juna, a kino je postavljeno na području sarajevskog naselja Marijin Dvor (ulični parking u ulici Kotromanića), sa kapacitetom od 80 vozila po projekciji. Sve projekcije počinju u 21 sat, ali posjetici na lokaciju trebaju doći najkasnije do 20:15, gdje će ih do početka filma zabavljati DJ.

„Želim se zahvaliti Delegaciji Evropske unije u BiH, Vladi Kantona Sarajevo, Addiko banci i MIBO komunikacijama, koji su nas podržali i ove godine. Velika je stvar kada ovako velike stvari rade mladi ljudi i kada u tome imaju ovako jaku podršku. Iako smo imali niz prepreka, pandemija koronavirusa je najveća, uspjeli smo iznijeti jedan skup i zahtjevan projekt i drago mi je da je i publika prepoznala važnost ovakvog događaja i da ćemo svih pet dana imati popunjene projekcije. Siguran sam da ćemo time poslati jednu lijepu sliku iz Sarajeva i da ćemo pokazati da je ovaj grad filmski centar regije, te da se polako vraćamo umjetnosti i filmu“, poručio je Musić.

Večeras će posjetioci imati priliku da pogledaju film „Hotel Mumbai“,  akcijski triler režisera Anthonyja Marasa. Akciona komedija „American Made“ na programu je trećeg dana, „Kapetan Phillips“ bit će prikazan četvrti dan, a posljednjeg dana posjetioci će moći pogledati jedan od najboljih američkih filmova u posljednjih nekoliko godina, koji je prikazan i na Sarajevo Film Festivalu 2017. godine, a riječ je o filmu „Baby Driver“.

- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img