Nedavno objavljeno

WIZZ AIR NAJAVLJUJE VELIKO ŠIRENJE POSLOVANJA U BEOGRADU

NOVI AVION AIRBUS A321 U BAZI, PROMJENA FLOTE NA A321 I 9 NOVIH RUTA

Wizz Air, vodeći niskotarifni avioprevoznik centralne i istočne Evrope i “najzelenija” evropska aviokompanija najavila je danas dalje širenje operacija u Srbiji dodajući beogradskoj bazi novi avion Airbus A321, a u avgustu će i druga dva aviona biti zamijenjena istim modelom Airbus 321. Nova letjelica će se pridružiti floti u julu 2020. i time povećati beogradsku flotu na tri aviona. U julu 2020. Wizz Air će pokrenuti devet novih ruta iz Beograda: Hamburg, Keln, Friedrichshafen (Njemačka), Brussels Charleroi (Belgija), Milano Malpensa (Italija), Lisabon (Portugal), Barcelona El Prat (Španija), Oslo Sandefjord Torp (Norveška), Turku (Finska). Karte za sve nove destinacije već su dostupne za rezervaciju putem sajta wizzair.com ili putem aplikacije aviokompanije već od 19.99 eura.
Prvi Wizz let iz Srbije poletio je 2010. Beogradski aerodrom je bio jedan od prvih u mreži WIZZ SEE sa letovima za Dortmund i London. Od tog trenutka Wizz Air neprestano proširuje svoje poslovanje pružajući prilike za povoljna putovanja, a u Srbiji je dočekao više od pet miliona putnika. Posljednjim širenjem svoje flote u Srbiji, Wizz Air će 2020. godine imati tri aviona sa sjedištem u Srbiji u kojima će biti zaposleno više od 70 članova posade koji pružaju odličnu uslugu na svakom Wizz Air letu. Wizz Air ukupno nudi 28 ruta ka 16 zemalja sa dva aerodroma u Srbiji: 23 rute iz Beograda i pet ruta iz Niša. Zamjena kompletne beogradske flote na Airbus 321 avione predstavlja godišnji kapacitet od 1,31 milion sjedišta na prodaju, a za letove iz Beograda.
Današnja najava stiže zajedno sa početkom nove ere sanitarnih putovanja Wizz Aira. Aviokompanija je nedavno najavila niz pojačanih higijenskih mjera kako bi se osiguralo zdravlje i sigurnost putnika i osoblja. Kao dio novih protokola, tokom leta, kabinsko osoblje i putnici moraju nositi zaštitne maske, a kabinsko osoblje također mora nositi rukavice. Avioni Wizz Aira redovno prolaze proces industrijskog čišćenja suhom maglom sa antivirusnim rastvorom i nakon strogog dnevnog rasporeda čišćenja, svi avioni se dezinfikuju tokom noći sa istim antivirusnim rastvorom. Sanitarne vlažne maramice daju se svakom putniku po ulasku u avion, svi magazini su uklonjeni iz aviona i preporučuje se da se svaka kupovina u avionu obavi beskontaktnim plaćanjem. Od putnika se zahtijeva da poštuju mjere fizičkog distanciranja koje su donijele nadležne lokalne zdravstvene institucije i podstiču se da sve kupovine obave prije leta online (prijava prtljaga, WIZZ Priority, brza traka), kako bi se smanjio svaki mogući fizički kontakt na aerodromu. Za više informacija ovdje pogledajte Wizz Airov novi video o zdravlju i sigurnosti.
Dodavanjem opcije WIZZ Flex prilikom rezervacije, putnici mogu biti sigurni da će, ukoliko se okolnosti promijene ili ukoliko žele da promijene datum putovanja, moći da rezervišu bilo koji WIZZ let po izboru. U ovim nesigurnim vremenima je važno da se smanji briga i da se osigura dodatni nivo zaštite putničkih rezervacija.

József Váradi, izvršni direktor kompanije Wizz Air Group

Na konferenciji za javnost u Beogradu govorio je József Váradi, izvršni direktor kompanije Wizz Air Group: “Nakon deset uspješnih godina u Srbiji, drago nam je što možemo da najavimo širenje naše mreže i zamjenu cijele flote na avione Airbus A321, što podrazumijeva manje zagađenja i niže cijene za naše putnike. Ostajemo posvećeni Srbiji i pružanju novih uzbudljivih mogućnosti putovanja širom Evrope. Sretni smo što danas dodajemo devet novih ruta i što se držimo najviših standarda naših sanitarnih protokola. Naša visokoobučena i ljubazna posada uskoro će dočekati putnike u novom avionu Airbus A321. Sigurni smo da će ultra niske tarife i sjajna mreža destinacija Wizz Aira učiniti putovanje pristupačnim za sve veći broj putnika”.

Kompanija BELGRADE AIRPORT spremno dočekuje širenje operacija Wizz Aira u Srbiji, radujući se otvaranju novih ruta ka evropskim destinacijama. Generalni direktor kompanije BELGRADE AIRPORT François Berisot ovim povodom izjavio je:
“Aerodrom Nikola Tеsla Beograd je spremno dočekao kraj vanrednog stanja i obnovu putničkog saobraćaja, kako bi ponovo povezao Beograd sa destinacijama širom Evrope, zajedno sa svojim dugogodišnjim partnerima, aviokompanijama. Izuzetno nam je drago što je kompanija Wizz Air odlučila da ojača svoju beogradsku flotu i pokrene potpuno nove destinacije, što će povećati interesovanje putnika iz Srbije i regiona i omogućiti nam da im budemo domaćini na njihovim budućim putovanjima”.

NAJNOVIJE RUTE WIZZ AIRA IZ BEOGRADA:

DESTINACIJA

DANIPOČETAKTARIFE OD**
Beograd – HamburgPonedjeljak, srijeda, petak17. juli 202024,99 EUR
Beograd – KelnPonedjeljak, srijeda, petak17. juli 202024,99 EUR
Beograd – FriedrichshafenUtorak, četvrtak, subota16. juli 202024,99 EUR
Beograd – Brussels CharleroiČetvrtak, nedjelja16. juli 202024,99 EUR
Beograd – Milan MalpensaUtorak, subota18. juli 202024,99 EUR
Beograd – LisabonUtorak, subota18. juli 202029,99 EUR
Beograd – Barcelona El PratUtorak, subota18. juli 202024,99 EUR
Beograd – Oslo Sandefjord TorpUtorak, subota18. juli 202019,99 EUR
Beograd – TurkuPonedjeljak, petak17. juli 2020

19,99 EUR

 

- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img