spot_img

Nedavno objavljeno

Erotski poljski film najgledaniji je na Netflixu

Na samom vrhu najgledanijih filmova na Netflixu našao se poljski erotski triler '365 dana'. Porede ga s '50 nijansi sive', a iako vojska obožavatelja s nestrpljenjem čeka snimanje nastavaka, kritičari mu nalaze ozbiljne zamjerke

Film ‘365 dana’ objavljen je 7. juna na Netflixu, a prošle je sedmice postao njihov najgledaniji film u većini zemalja. Iako ga je tokom vikenda s trona u SAD-u skinuo novi originalni Netflixov film ‘Da 5 Bloods’ u režiji Spikea Leeja, poljski erotski film ostao je visoko na listi najgledanijih.

‘365 dana’ je adaptacija prve knjige iz erotske trilogije poljske spisateljice Blanke Lipinske. U središtu priče je atraktivna djevojaka Laura (glumi je nova nada poljskog filma Anna-Maria Sieklucka) koju otima Massimo (Michele Morrone). Pripadnik sicilijanske mafije Lauru drži zarobljenom i daje joj godinu dana da se zaljubi u njega.

Poređenja s filmom ’50 nijansi sive’ najviše se odnose na više vrućih scena seksa, ali kojih bi se, kako to primjećuju u časopisu People, postidio čak i Christian Grey, glavni akter popularne trilogije. Časopis Decider film opisuje kao Netflixovo najveće približavanje pornografiji do sada, a vjerojatno tome film ‘365 dana’ i može zahvaliti toliko popularnost.

Kritičari koji su ogoljeli od seksa i zavirili u radnju filma, u čijem je središtu romansa, tvrde da film glorificira otmice i manipulativne ljubavne odnose.

‘Film romantizira posebno toksičnu vezu, koja nikad ne može biti u redu’, primijećuje Taylor Andrews u Cosmopolitanu, dok Jessica Kiang u svom komentaru u Varietyju film opisuje kao ‘potpuno užasan, politički nekorektan i povremeno smiješan’.

Na radost obožavatelja željnih više priče, ili vrućih scena, tvorci filma se ne osvrću previše na kritike i najavljuju nastavak. Druge dvije knjige iz serijala Blanke Lipinske već su objavljene, a zvijezda filma Ana-Maria Sieklucka putem Instagrama je poručila obožavateljima da snimanje kreće čim se smiri situacija oko koronavirusa, najvjerojatnije sljedeće godine.

tportal.hr

Latest Posts

spot_img
spot_img

Raport

spot_img