Proljetna pasta

Nedavno objavljeno

POTREBNO:
Po 300 g tjestenine i graška
400 g šparoga
100 g naribanog parmezana
50 ml suhog bijelog vina
4 kašike putera
15 g svježe mente

PRIPREMA:

Skuhajte tjesteninu, zadržite 50 ml vode od kuhanja, pa je procijedite.

U dubokoj tavi otopite puter pa na umjerenoj temperaturi dinstajte očišćene šparoge oko četiri minute. Ulijte vino i kuhajte sve zajedno uz miješanje oko pola minute. U tavu dodajte grašak i mentu, posolite i pobiberite. Dodajte skuhanu tjesteninu i vodu od kuhanja.

Na kraju umiješajte naribani parmezan i poslužite toplo.

Pročitaj još
Related

Kampanja „Kojeg je roda Ustav?“ privukla pažnju javnosti na društvenim mrežama

Inicijativa „Građanke za ustavne promjene“ pokrenula je promotivnu kampanju...

Špageti s pestom od potočarke

POTREBNO: 1 svežanj potočarke, 2 kašike preprženih pinjola, kora jednog limuna, 1 česno...

Salata bez salate

Salata nas uvijek asocira na zelenu salatu. Ukoliko je...