Nedavno objavljeno

NOVI NAČIN REKLAMIRANJA: Važni su ljudi, a ne stvari

Talijanska modna kuća Valentino pokreće kampanju usmjerenu na dobrotvornu pomoć, a u njoj učestvuju Naomi Campbell, Gwyneth Paltrow, Christy Turlington...

Pierpaolo Piccioli

Tokom posljednjih nekoliko nedjelja, luksuzna talijanska modna kuća Valentino tražila je načine za izlazak iz krize u koju je svijet mode pao zbog pandemije koronavirusa. Kreativni direktor kuće Pierpaolo Piccioli odlučio je da pokrene reklamni projekat usmjeren na dobrotvornu pomoć. Pozvao je svoje prijatelje da učestvuju u akciji, među kojima su Gwyneth Paltrow, Naomi Campbell, Christy Turlington, Anwar Hadid, Laura Dern i njen sin. Svi će postati lica nove reklamne kampanje ovog brenda.

Svaki učesnik će se fotografisati kod kuće u odjeći iz proljetne linije Valentino, i to će uraditi besplatno, a modna kuća će donirati milion eura bolnici Lazzaro Spallanzani u Rimu, gdje se liječe oboljeli od Covida-19.

Piccioli je naglasio da je sada sve više i više svjestan važnosti ljudi, a ne stvari. Novom reklamnom kampanjom želio je pokazati zajednicu svojih prijatelja sa kojima dijeli slična uvjerenja. “Svi imaju ličnost, talenat, samoizražavanje i slobodu”, kaže modni dizajner, koji namjerava svojim novim projektom vratiti istinsku ljepotu u modu. “Predstavljamo najbolju verziju svijeta koja će se svima svidjeti”, obećava Pierpaolo Piccioli, a rezultate snimanja vidjet ćemo u septembru ili oktobru.

Latest Posts

Raport

spot_img