NOVA GUCCIJEVA KAMPANJA: U harmoniji sa životinjama

Novom kampanjom,talijanski modni brend želi podići svijest o očuvanju životinja i klimatskim promjenama te vratiti čovječanstvo u harmoniju sa svojim prirodnim okruženjem

Nedavno objavljeno

U Guccijevoj kampanji pre fall 2020, s modelima poziraju jeleni i lanad, vjeverice, sove, tvorovi, žabe, zečevi, ježevi i patke, uživajući u svemu lijepom što priroda može ponuditi. Talijanska luksuzna kuća željela je ovom kampanjom – koju je nazvala “So Deer To Me” – naglasiti svoju podršku zaštiti nekih vrsta divljih životinja i njihovih staništa.

U februaru ove godine, Gucci se pridružio Lion’s Share fondu, neprofitnoj organizaciji koju vodi Program Ujedinjenih nacija koja prikuplja sredstva za zaštitu ugroženih vrsta partnerstvom sa globalnim brendovima koji koriste životinje u svojim reklamnim kampanjama. Gucci se obavezao da će donirati 0,5% svog plaćenog medijskog troška organizaciji svaki put kada se životinja pojavi na reklami.

“Priroda i divljač pružaju brendu Gucci inspiraciju koja je sastavni dio naše priče kroz kolekcije i kampanje. Sa sve većim prijetnjama biološkoj raznolikosti planete, revolucionarne inicijative poput Lion’s Share fonda organski povezuju poslovnu zajednicu sa direktnim djelovanjem na zaštiti naših prirodnih staništa i najugroženijih vrsta”, rekao je Marco Bizzarri,predsjednik i izvršni direktor brenda Gucci.

Firentinska kuća je svoju kampanju, koju je režirao Alasdair McLellan, a fotografisao Bruce Gilden, opisala kao “poziv na istinsku posvećenost prirodi i, zajedno sa njom, životu”.

Pročitaj još
Related

Belma Tvico: Metamorphosis

U svojoj srži, Metamorphosis se bazira na četiri životna...

Ovom je kombinacijom Blake Lively prekršila sva modna pravila

Među zvanicama na 27. rođendan Gigi Hadid našla se...

Helen Mirren servirala vatromet boja

Na svečanoj projekciji filma ‘The Duke’ u New Yorku...

Supermodeli 90-ih na okupu u donjem rublju Kim Kardashian

Čast da predstavi novu liniju Skims donjeg rublja dobile...