ASJA DUPANOVIĆ: Tapkanjem do smiraja i zdravlja

0
302

Tapkanjem do smiraja i zdravlja – tvrdi Asja Dupanović, refleksologinja koja na sebi i ljudima s kojima radi, primjenjuje EFT – tehniku emotivne slobode. Funkcioniše tako što se na određene akupresurne tačke na tijelu “tapka” prstima pri čemu se izgovaraju postavke problema koji se tretira.

Tapkanjem se možemo osloboditi strahova, fobija, ljutnje, depresije, hroničkih fizičkih problema, nesanice, niskog samopouzdanja, loših navika, pa čak i ovisnosti. Asja pomaže ljudima da nauče kako pomoći sebi tapkanjem. Kada jednom savladate osnove, tapkati možete gdje i kada želite te u kojim situacijama vam odgovara.

Asja kaže kako u pozadini različitih fizičkih oboljenja leži neko emotivno stanje koje je dugo prisutno u čovjeku. Za emociju je odgovoran primitivni dio našeg mozga Mitela. Kod pećinskog čovjeka služila je za to da ga u trenutku opasnosti pripremi za bijeg ili borbu, ali takvu nema primjenu kod današnjeg čovjeka. Iako nismo u istinskoj opasnosti, ovakav stres doživljavamo više puta dnevno, a ta negativna emocija se u organizmu nakuplja.

Zapravo tvorac tehnike je rekao “tapkajte na sve”. Ništa što zaokuplja naše misli nije nebitno pa prema tome možete tapkati za sve što vam padne na pamet.

Ova nježna tehnika uključuje „tapkanje“ vršcima prstiju na meridijanskim krajnjim točkama (slično akupresuri) u kombinaciji s određenom vrstom moderne terapije razgovorom. Poznato nam je svima da su um i tijelo jedna neodvojiva cjelina i da svaka naša misao povlači za sobom fizičku reakciju.  Činjenica je  da ova jednostavna, ali moćna tehnika omogućuje da prirodno izliječite i opustite svoje tijelo, oslobodite se ograničavajuća uvjerenja o sebi i više se ne definirate kroz  prošla iskustava. Možete početi živjeti svoj život sa slobodom da budete autentični JA!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here