Proljetna supa

0
137

POTREBNO:
1l pilećeg temeljca za supu,
2 kašike ekstra djevičanskog maslinovog ulja,
pola kg šparoga,
1 luk srebrenac,
1 srednja prasa,
2 stabljike celera,
1 žuti krompir,
šolja potočarke,
limunovog soka,
morska so,
biber,
jaja

POTREBNO: Šparoge pripremite tako što ćete sačuvati jestivi dio, koji ćete izrezati na manje komade, a drvenasti odbacite. U šerpu s debelim dnom naspite ulje pa na srednjoj vatri dinstajte isjeckane luk, prasu, celer 5-7 minuta. Posolite i pobiberite. Dodajte temeljac, krompir i šparoge pa zajedno kuhajte 15-20 minuta. Kada je kuhano ubacite potočarku i zajedno još kuhajte minut. Sve stavite u blender i miksajte dok ne bude kremasta. Začinite sokom od limuna, solju i biberom. Možete je servirati toplu ili hladnu s poširanim jajetom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here