Slana torta s gljivama i puretinom

0
77
POTREBNO:
400 g lisnatog tijesta,
500 g lisičarki (ili sitnijih vrganja),
400 g puretine izrezane na kockice,
2 jaja,
2 žumanca,
1 dl mlijeka,
100 g pavlake,
80 g ribanog parmezana,
50 g isjeckanih oraha,
kašika mješavine kadulje,
majčine dušice,
mažurana i ruzmarina,
2 česna bijelog luka,
1 dl bijelog vina,
50 g putera,
so i biber

PRIPREMA: Meso propržiti sa 40 g putera i bijelim lukom, dodati vino, mješavinu začinskog bilja, posoliti, pobiberiti i pržiti 15-ak minuta. Po potrebi zalivati vodom. Dodati isjeckane gljive, pržiti još 15 minuta. Tijesto razvaljati, staviti u kalup prekriven papirom za pečenje, izbosti viljuškom, preko staviti papir za pečenje, napuniti suhim grahom i peći 10 minuta na 180 stepeni. Umutiti jaja, žumanca, pavlaku, mlijeko i parmezan, umiješati gljive i puretinu, te usuti u kalup. Posuti orasima i peći 20 minuta na 180 stepeni.  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here