Nedavno objavljeno

ZI PUBLIC RELATIONS CONSULTANCY

Lu je ravnopravni član našeg kolektiva

Priredila Mersiha Drinjaković
Snimio: Nikola Blagojević/Spektroom
Anita Škaljić sa svojim ljubimcem Luom

Anita Škaljić, zadužena za PR i Digital strategije u agenciji ZI Public Relations Consultancy, od kraja prošle godine svoj dom dijeli sa patuljastim šnaucerom imena Lu. Ona i suprug Adi su oduvijek željeli imati psa, a nakon što su započeli zajednički život, krenuli su u potragu. Na savjet prijatelja, odlučili su se upravo za patuljastog šnaucera, i tako je Lu, koja ima sedam mjeseci, ušetala u njihov dom. Ova pasmina je druželjubiva i vjerna, te se odlučno prilagođava životu u stanu.
“Osim što je unijela more sreće i ljubavi u naš dom, nas dvoje smo usvojili i zdravije životne navike: ustajemo ranije, više vremena provodimo u šetnji, manje gledamo televiziju i mobitele. Također, upoznali smo veliki broj ljudi koji imaju pse i tako proširili krug prijatelja”, priča Anita. I šira obitelj kao i prijatelji su prihvatili Lu s oduševljenjem, te se pozivi na druženja uvijek odnose i na nju. Odlazak u goste, pa i na posao bez Lu više nije opcija.
Tako je Lu postala dijelom kolektiva agencije ZI Public Relations Consultancy i velika ljubimica svih Anitinih kolega i kolegica. “Naša jutarnja kafa u potpunosti je posvećena njoj, a kada smo prezauzeti, utone u san i jedva čeka pauzu. Čak je postala prijateljica i s poštarom”, govori Anita.
Pet friendly radno okruženje uobičajena je praksa u kompanijama na Zapadu, dok u nas postoje tek rijetki primjeri, a jedan od njih je upravo agencija ZI Public Relations Consultancy, u kojoj je energična svakodnevnica ispunjena radom i smijehom – ali i veselim psećim lavežom. U ovoj agenciji je, primjerice, zabranjeno pušenje, ali tu je natpis “IQOS friendly”, kao i – “pet friendly”. Prema mnogobrojnim istraživanjima, ljubimci smiruju zaposlenike, snižavaju količinu stresa, stvaraju prijatniji ambijent i potiču veću produktivnost. “Od srca sam zahvalna mojoj direktorici Zinaidi Jamakosmanović, čija je ideja bila da Lu sa mnom dolazi na posao. Nadam se da ćemo biti inspiracija ostalim kompanijama da postanu pet friendly okruženje”, govori Anita.
A Lu je vesela, druželjubiva i polušna, te se i sa životinjama i s ljudima odlično slaže, posebno s djecom. “Inače je velika izjelica, voli da trči i spava, a naša obuća i čarape su joj najdraže igračke. Nerijetko smo nalazili cipele u dnevnom boravku ili kuhinji. Također, odlučila je da mora da ‘otjera’ svaku vranu i goluba koje ugleda u parku.” O Lu najviše brine Anita, a kad su ona i suprug spriječeni, onda u pomoć priskaču Anitin tata ili sestra njenog supruga. “Svima je brinuti o Lu više uživanje nego obaveza… Naša Lu ima ljubavi za cijeli svijet, ali čini mi se da najviše voli Adija. Uobičajeno je da se ženke više vežu za muške vlasnike, ali nivo njene ushićenosti kad njega ugleda nije nimalo uobičajen”, sa smijehom zaključuje Anita.n

Latest Posts

Raport

spot_img