spot_img

Nedavno objavljeno

Christian Dior, krojač snova

Među sretnicima koji su imali sreću pogledati izložbu Christian Dior: Couturier du Rêve u Muzeju dekorativnih umjetnosti u Parizu bila je dr. Vesna Čengić iz Sarajeva, koja nam je ustupila fotografije s ovog prvorazrednog modnog događaja

Snimila Vesna Čengić

Modna kuća Christian Dior, impresivne prošlosti i tradicije, slavila je 70. obljetnicu svog postojanja brojnim događanjima, a jedan od njih bio je i izložba Christian Dior: Couturier du Rêve (Krojač snova) u pariškom Muzeju dekorativnih umjetnosti (Musée des Arts Décoratifs). Oslikavajući činjenicu da je Dior bio poznati ljubitelj umjetnosti koji je obožavao muzeje, njegova izložba simbolički je našla mjesto među slikama, namještajem i ostalim umjetničkim djelima. Izložba koja je trajala pola godine svoje je posjetitelje povela na istinsko modno putovanje, u sklopu kojeg su upoznali magičan svijet u kojem je stvarao legendarni Christian Dior. Edukativno, koliko i raskošna, izložba nije u fokus stavila samo slavnog majstora visoke mode. Nedavno okončana izložbena modna epopeja kretala se u smjeru Yves Saint Laurenta, Marca Bohana, Gianfranca Ferréa, Johna Galliana i Rafa Simonsa – kreativnih direktora koji su nastavili utabanim putem slavnog Diora.

Jedinstvena retrospektiva zaživjela je u znaku svega onoga što je Dior predstavljao i još uvijek predstavlja, a uvjerljivo najviše pažnje privukle su prekrasne balske toalete, od kojih su se neke bile izložene po prvi put. Izložba je oborila sve rekorde Muzeja dekorativnih umjetnosti starog 112 godina. Ljudi su čekali u prosjeku po četiri sata u redu da vide neke od najčuvenijih kreacije ove luksuzne modne kuće, koje su nosile zvijezde od Marlene Dietrich do Rihanne.

Gracija 336, 23.2.2018.

Latest Posts

Raport

spot_img