Nedavno objavljeno

Nina Ricci lansira novi miris

“Vénus” će zvanično biti predstavljen u Parizu 27. septembra

Kreativni direktor Nine Ricci, Harris Reed, predstavio je Vénus, novi miris koji će sigurno osvojiti žene zaljubljene u ljepotu. Ovaj parfem predstavlja važnu prekretnicu za brend, pozicionirajući se kao treći stub parfemske kolekcije Nine Ricci, nakon legendarnog parfema Nina iz 2006. i bezvremenskog L’Air du Temps iz 1948. godine.

Harris Reed, 28-godišnji britansko-američki dizajner na čelu Nine Ricci, donosi jedinstvenu perspektivu u svijet mirisa. S majkom koja je već 25 godina parfimerka, Reed se itekako razumije u parfeme. “Mirisi su bili ključni dio mog dizajnerskog etosa i kreativnosti”, rekao je, naglašavajući moć mirisa da prizivaju uspomene i prenose ljude u druge svjetove.

Harris Reed / Foto: © Nina Ricci

Stvaranje Vénusa bilo je rezultat zajedničkog rada, u kojem su učestvovali parfimerski majstori DSM-Firmenich kuće: Alexandra Monet, Olivier Cresp i Nathalie Lorson, a Reed je bio uključen u svaki dio procesa. Ime Vénus je posveta Robertu Ricciju, sinu Nine Ricci, koji je pokrenuo posao mirisa brenda i osobi fasciniranoj mitologijom. Francuska glumica Rebecca Dayan zaštitno je lice parfema, utjelovljujući ono što Reed naziva “modernom ikonom”.

Vénus će zvanično biti predstavljen nakon modne revije Nina Ricci za proljeće/ljeto 2025., koja će se održati u Parizu 27. septembra 2024.

Latest Posts

spot_img
spot_img

Raport