Nedavno objavljeno

Supa od mrkve i crvene leće

SASTOJCI:

• 1 kašičica sjemenki kumina
• 2 kašike maslinovog ulja
• 680 g mrkve, grubo nasjeckane
• 3 luka, tanko narezana
• 2 kašičice naribanog đumbira
• 2 kašičice kurkume u prahu
• 4 šolje povrtnog temeljca
• ⅔ šolje sušene crvene leće
• 1 ½ šolje nezaslađenog kokosovog mlijeka
• 1 ½ čajna kašika morske soli
• ¼ kašičice svježe mljevenog bibera
• nasjeckani listovi korijandra, za posluživanje

PRIPREMA:
Tostirajte sjemenke kumina u velikoj šerpi na srednje jakoj vatri, miješajući, dok ne zamirišu. Izvadite, pa u istoj šerpi zagrijte ulje. Dodajte mrkvu i luk te dinstajte dok luk ne omekša. Umiješajte đumbir, kurkumu i tostirani kumin. Dinstajte uz stalno miješanje dok ne zamiriše, oko pola minute. Umiješajte temeljac i leću, te pustite da proključa. Smanjite vatru i pustite da se lagano pirja dok se mrkva i leća ne smekšaju, oko 20 minuta.
Malo ohladite, izmiksajte u blenderu, pa vratite pire supu u šerpu. Dodajte kokosovo mlijeko, 1 šolju vode, so i biber. Poslužite i pospite korijanderom.

spot_img

Latest Posts

spot_img
spot_img

Raport