POTREBNO:
2 šolje grožđa bez košpica,
2 kašike maslinovog ulja (podijeljeno ili po potrebi),
2 kašičice svježih listova majčine dušice,
2 kašičice nasjeckanog svježeg origana,
so i biber po ukusu,
1 hrskavi baget,
½ šolje ricotte,
1 kašičica limunove korice,
1 kašika balzamične glazure
PRIPREMA: Zagrijte rernu na 190 C. Pleh obložite aluminijskom folijom i ostavite sa strane. U zdjeli pomiješajte grožđe, 1 kašiku maslinovog ulja, majčinu dušicu i origano. Grožđe ravnomjerno rasporedite po plehu te posolite i pobiberite. Pecite dok bobe grožđa ne omekšaju i dok im se kožica ne počne nabirati, 12 do 15 minuta.
U međuvremenu malo premažite kriške bageta preostalim maslinovim uljem i stavite na drugi pleh. Tostirajte u prethodno zagrijanoj rerni dok lagano ne porumene, 3 do 4 minute. Izvadite mješavinu grožđa i bruskete iz pećnice i ostavite da se malo ohlade. U zdjeli pomiješajte ricottu i limunovu koricu pa smjesom premažite svaku brusketu i na nju stavite pečeno grožđe. Prelijte balzamičnom glazurom i poslužite.