POTREBNO:
8 pilećih fileta (oko 600 grama),
2 jaja,
2 mrkve,
2 tikvice,
1 crvena i 1 žuta paprika,
2 kašike susama,
4 kriške tost hljeba,
30 g ribanog parmezana,
malo majčine dušice,
1 česan bijelog luka,
1 limun,
maslinovo ulje,
so i biber
PRIPREMA: Mrkve, tikvice i paprike oprati, posušiti i izrezati na tanke štapiće. Filete staviti između dva komada papira za pečenje i istući čekićem za meso. Skloniti papir, posoliti i pobiberiti, na svaki komad mesa staviti štapiće povrća, posuti susamom, urolati i pričvrstiti čačkalicom. U plitkom tanjiru pomiješati naribanu koricu limuna, sitno izmrvljen hljeb, majčinu dušicu, isjeckan bijeli luk i parmezan. Zamotuljke umakati u umućena jaja, zatim u dobivenu mješavinu i pržiti na laganoj vatri 8-10 minuta, dok ne dobiju zlatnožutu boju.