Nedavno objavljeno

spot_img

Njihova godina: ZEHRUDIN ISAKOVIĆ

Kao i prethodnih, tako i na kraju 2021. godine ističemo ličnosti koje su proteklih 12 mjeseci nadvisile domet uobičajenog, i to zahvaljujući svojoj kreativnosti, radu, talentu i upornosti, te stvorile važna autorska djela i ostvarile podvige hvale vrijedne. Predstavljamo vam žene i muškarce koji 2021. mogu nazvati godinom profesionalnog uspjeha i plemenitih ostvarenja. Oni su: rediteljica Jasmila Žbanić, producent Damir Ibrahimović, ekološki aktivista Robert Oroz, pokretačice inicijative “Nisam tražila”: Nadine Mičić, Matea Mavrak, Ana Tikvić i Asja Krsmanović, profesor informatike Anes Hadžiomerović, inovatorica Katarina Ponjavić, glumac i reditelj lutkarstva Mario Drmać, košarkašica Nikolina Džebo te zaljubljenik u planine i autor Zehrudin Isaković

Napisala Mersiha Drinjaković
Snimio Nikola Blagojević/Spektroom

Evo zbog čega Zehrudin Isaković (55) godinu 2021. može smatrati “svojom”: nakon vrlo uspješnog vodiča Planine BiH: 50 izabranih uspona, napisao je novi multimedijalni vodič Planine oko Sarajeva, koji omogućuje lagan i siguran pristup svim planinama oko grada; uspješno je rukovodio organizacijom Terra Dinarica, koja je s partnerima UNDP-om, USAID-om i ACIS-om završila drugu fazu projekta Via Dinarica – mega trail od Slovenije do Albanije, a njegovi filmovi iz popularnog serijala Vrhovi Balkana, koji se emitira na Al Jazeeri Balkans, nagrađeni su na više festivala u regionu.
Po obrazovanju magistar komunikologije, po zanimanju novinar, po opredjeljenju zaljubljenik u planine, Zehrudin je autor brojnih putopisnih filmova o planinama širom svijeta te drugih djela iz oblasti publicistike. Planinari od malih nogu, kada ga je djed Bećir, kao prvog unuka, strpao u ranac i poveo u planine. Tada se dogodila ljubav na prvi pogled i traje do danas. “Svako ima svoj put – moj vodi ka planinama. One su moja kancelarija, inspiracija i preokupacija. Posvetio sam im život.”

spot_img

Latest Posts

spot_img

Raport