Nedavno objavljeno

Tortice s bijelom čokoladom

U čarobnom okusu Kleopatrinog omiljenog voća uživali su i Egipćani i stari Grci. Slatka i meka smokva savršeno se uklapa s prhkim tijestom, kremama, čokoladom i šlagom

Potrebno (za 8 osoba):
200 g brašna,
50 g gorkog kakaa,
200 g putera,
100 šećera u prahu,
2 žumanca,
400 g smokava,
200 g bijele čokolade,
2 dl slatkog vrhnja,
malo soli

Priprema: Izmiksati u zrnastu smjesu brašno, kakao, so, puter i šećer, dodati žumanca i opet kratko izmiksati. Tijesto zamotati u prozirnu foliju, držati pola sata u frižideru, zatim tanko razvaljati i izrezati na 8 komada. Staviti u male okrugle kalupe, dno izbosti viljuškom i odstraniti krajeve tijesta koji idu preko ruba kalupa. Smokve oprati, posušiti, izrezati na komadiće i rasporediti u kalupe. Peći 25 minuta na 180 stepeni. Izlomljenu čokoladu pomiješati s vrhnjem, otopiti na pari i staviti pola sata u frižider da se zgusne, te mikserom pjenasto umutiti. Kremu rasporediti na tortice i ukrasiti po želji.

Latest Posts

Raport