Nedavno objavljeno

Komemoracija u povodu smrti Snježane Mulić Softić

Komemoracija u povodu smrti Snježane Mulić-Softić, urednice i novinarke Al Jazeere Balkans koja je preminula nakon borbe s teškom bolešću, biti će održana 9. jula u sarajevskom Buybooku (u Radićevoj ulici) u 10:00. Ovu obavijest objavila je Al Jazeera Balkans, medijski kolektiv u kojem je radila Snježana Mulić Softić.

Snježana je, tokom karijere, bila novinarka i urednica magazina BH Dani i Slobodna Bosna, radila je na Televiziji Hayat, a posljednjih 12 godina bila je novinarka i urednica na portalu Al Jazeere Balkans. Autorica je nagrađene zbirke priča Sanduk po mjeri i romana Povratak. Njene priče uvrštene su u nekoliko antologija bosanskohercegovačke proze. Bila je članica PEN centra BiH.

Dobitnica brojnih nagrada

Dobitnica je Novinarske nagrade “Srđan Aleksić”; nagrađena je i za najbolju priču o Srebrenici te dobila i druge nagrade. Autorica je dva dokumentarna filma: Pismo preporučeno srcem i Jetimi. Dženaza će se obaviti na Gradskom groblju Vlakovo u utorak u 14:00. Tevhid će se proučiti istog dana, u 14:00, u Bosanskoj džamiji na Alipašinom Polju u Sarajevu.

Latest Posts

Raport