Nedavno objavljeno

Unapređenje mentalnog zdravlja mladih kroz interdisciplinarnu saradnju na međunarodnom kongresu u Sarajevu

U izazovnim vremenima poput ovih, kada se mladi svakodnevno susreću s brojnim izazovima, razvoj strategija za unapređenje mentalnog zdravlja djece i adolescenata dobiva na značaju. Postoji stalna prilika za iniciranje promjena koje mogu potaknuti put boljoj budućnosti. U skladu s tim, Treći internacionalni i interdisciplinarni kongres dječje i adolescentne psihoterapije, koji će se održati od 3. do 6. oktobra 2024. godine u Hotelu Hills u Sarajevu, nudi jedinstvenu priliku za stručnjake iz cijelog svijeta. Sa sloganom THINK ABOUT YOUth i centralnom  temom Refleksija komunikacije i odnosa na zdravlje djece, mladih i obitelji: Terapijski pristupi, kongres ističe značaj konstruktivne komunikacije i zdravih odnosa kao osnove za podršku razvoju od najranije dobi, te pruža uvid koji može doprinijeti poboljšanju kvalitete života djece, mladih i njihovih obitelji, u različitim kontekstima.

Ovogodišnji kongres, održava se u trenutku kada globalna zajednica sve više prepoznaje potrebu za integriranim i inovativnim pristupima podršci mentalnom zdravlju mladih. Program kongresa omogućuje učesnicima da se upoznaju s najnovijim terapijskim metodama i intervencijama primjenjivim u odgojno-obrazovnom, porodičnom i kliničkom okruženju. Također nudi priliku za razmjenu iskustva o izazovima i postignućima u radu s djecom i mladima. Program obuhvaća stručne sesije i interaktivne radionice, pružajući uvid u specifične terapijske tehnike i pristupe.

U suradnji s vodećim stručnjacima, aktivnosti kongresa usmjerit će se na razvoj inovativnih i integrativnih terapijskih pristupa i globalnih preventivnih smjernica. Poseban naglasak će biti na značaju interdisciplinarnosti, omogućujući stručnjacima iz različitih oblasti da zajednički razvijaju  sveobuhvatne i efikasne strategije podrške koje mogu doprinijeti poboljšanju života djece i mladih.

Ovaj kongres predstavlja ključni skup za stručnjake koji teže razmjeni znanja i inovacija u oblasti mentalnog zdravlja mladih. Promovirajući suradnju, kongres ima za cilj unaprijediti pristupe i metode u psihoterapiji, potičući stručnjake iz raznih disciplina da doprinesu razvoju učinkovitijih strategija podrške. Detaljne informacije o programu, ključnim predavačima i načinu registracije dostupne su na zvaničnoj web stranici, a organizatori ohrabruju zainteresovane da prate najnovije objave putem društvenih mreža: Facebook; Instagram i LinkedIn.

Registracija učesnika otvara pristup širokom spektru sadržaja, uključujući predavanja za profesionalni razvoj, certifikate, kongresne materijale, opciju odabira sesija po interesu, prilike za umrežavanje, kao i popuste za smještaj. Ovaj kongres ne samo da obećava bogat edukativni i profesionalni sadržaj već i predstavlja izvanrednu priliku za stručnjake da surađujući  unaprijede zdravlje i dobrobit djece, mladih i obitelji. Za detalje o registraciji i dodatne informacije, posjetite stranicu za registraciju.Top of Form

Poruka organizacionog odbora kongresa: “Zdravlje djece i mladih je naša zajednička odgovornost. Zajedno možemo kreirati promjene koje traju.” Ne propustite priliku da aktivno doprinesete unapređenju mentalnog zdravlja mladih.  Registrirajte se odmah i budite dio ovog važnog pokreta za bolju budućnost!

Latest Posts

Raport

spot_img