Nedavno objavljeno

Šta me OPET snađe

„Šta me OPET snađe“ je nova monodrama- komedija glumice Anđelke Stević Žugić koja u maju stiže i u gradove širom BiH

Monodrama glumice Anđelke Stević Žugić Šta me OPET snađe, po tekstu Nebojše Romčevića, u režiji Petra Jovanovića, i muzici Saše Loknera premijerno se izvodi u Novom Sadu 24. marta (sa rasprodatim terminom i naredni dan) i u Beogradu, 30. marta, te reprizom 31.3. Ono što je mnogo važnije za nas ovdje je da Anđelka sa svojom novom monodramom stiže i u BiH i to: Mostar (8.5.), Zenica (17.5.), Sarajevo (18.5.), Brčko (19.5.).

Tragikomična junakinja

Šta me OPET snađe je monodrama o vječno aktuelnoj temi razvoda. Glavna junakinja Jovanka Joka Jakovljević u kasnim 30-im, kreće u nezaustavljivu vožnju kroz vlastiti emocionalni haos u koji je upala nakon razvoda. Brak joj se završio kao loš film, iako je očekivala romantičnu komediju, a život odjednom pretvorio u ring. Konkurencija je oštra, okolina surova, ali i Joka neustrašiva u svakoj svojoj suludoj odluci i tragikomičnoj situaciji.

I dok u tom savršenom nesnalaženju pokušava da stvori “novi život” i “novu sebe”, uz nju je elitni odred podrške, uvijek spreman da joj dodatno zakomplicira život svojim savjetima: najbolje prijateljice Cica i Mica, baba i mama, kao i neizbježna astrologinja i psihologinja.

Sve likove igra Anđelka, u svom furioznom i već prepoznatljivom stilu vrsne komičarke, donoseći dozu divlje autentičnosti i hrabrosti, koja istovremeno izaziva smijeh, ali i zaista pokreće pitanja o prirodi života nakon razvoda.

Ova predstava nije za one sa slabim srcem, jakim predrasudama i nepogrešivim stavovima.

Ovo je za hrabre duše, spremne da se nasmiju u lice izazovima i kažu: “Šta me OPET snađe? Pa, sve najbolje, naravno!”

Glumica u reklami za Grand kafu

Anđelka Stević Žugić, jedna je od najomiljenijih glumica regiona. Igrala je u izuzetno uspješnim serijskim i filmskim projektima, među kojima su „Ne diraj mi mamu”, “Šetnja s lavom”, “Jedini izlaz”, “Nebesa”, “Radio Mileva”, “Šutnja 2”…

Žanrovski raznovrsne uloge

Iako je javnost prvenstveno doživljava kao komičarku, njene uloge su bile žanrovski različite i raznovrsne. Svi njeni projekti prevazilaze granice i gledaju se, a i realizuju širom regiona, dok je serija „Šetnja s lavom“ dostupna i na streaming servisu „HBO max“.

Pored televizijskih i filmskih projektata, Anđelka je svojom prvom monodramom „Šta me snađe“ napravila svojevrsan pozorišni podvig, odigravši predstavu preko 250 puta na 3 kontinenta u 55 gradova i 15 zemalja.

Latest Posts

Raport

spot_img