spot_img

Nedavno objavljeno

Slavica Delibašić Nestlé Zdravo!Baka ambasadorica u potrazi za novim receptima i pričama

Uprkos ubrzanom razvoju tehnologija i velikom uticaju društvenih mreža na stil života, jedno je sigurno, a to je da su stoljećima nezamjenjive „influenserke“ u našim životima bake, nane, none, majke, kako god ih zvali. Njihovi životni savjeti prenose se s koljena na koljeno, iz generacije u generaciju, a njihove recepte pažljivo bilježimo, jer „niko ne kuha kao moja baka“.  U čemu je tajna naših baka/nana ostat će vječno pitanje, a Nestlé već drugu godinu pokušava pronaći odgovor na ovo pitanje i podijeliti recepte koje samo one znaju skuhati na tradicionalno dobar način koju njihovi unuci naprosto vole.

Osim što bake imaju neki specijalni začin samo njima znan, nerijetko su i sjajne u pripovijedanju priča u kojima ona djeca koja jedu povrće i voće mogu porasti visoko poput drveta, ili postati jaki poput svojih superheroja. Jednu takvu Zdravo! Baku/Nanu ponovo traži Nestlé kako bi njen recept i priču uvrstili u  Zdravo! Kuharicu sa korisnim savjetima i trikovima koje samo one znaju, a s ciljem da njihovi unuci i porodice steknu zdrave životne navike kako bi i sami mogli pripremiti dobro izbalansirani obrok u skladu sa Nestlé Zdravo! NutriPorcijom, odnosno Tanjirom pravilne ishrane. Ovaj Tanjir, NutriPorciju osmislili su nutricionisti s ciljem da se edukuju roditelji i djeca o izbalansiranoj i pravilnoj ishrani, o čemu bake već odavno znaju, a koji nam pruža pregled šta sve treba sadržati obrok kako bi on bio uravnotežen: proteine, ugljikohidrate i neizostavno voće i povrće.

Mi u Nestléu se posebno radujemo nastavku naše aktivnosti Zdravo!Baka/Nana, jer toliko smo lijepih priča čuli i divnih jela vidjeli i probali, a od naše prošlogodišnje bake/nane pobjednice Pembe Suljagić smo naučili da od graha može narasti kosa kao kod princeze, samo zato što se u tradicionalnom grahu nalaze svi potrebni proteini, složeni ugljikohidrati, minerali i vitamini. Zato je Nestlé ponovo u potrazi za specijalnom bakom koja kuha zdrava tradicionalna domaća jela koja vole njeni unuci, ali i za bakom koja želi podijeliti svoj recept za jelo i priču kako je uspjela motivisati svoje unuke da se hrane pravilno. Ono što nas raduje jeste činjenica da naše bake/nane poznaju pravila izbalansirane ishrane i da instinktivno slijede našu Zdravo! NutriPorciju, a pri tome s lakoćom uče svoje unuke da i sami pripreme sebi kvalitetan obrok. Zato pozivamo vas da prijavite bake/nane na naše takmičenje, a za najbolju među njima koja bude imala motivirajuću priču i recept koji slijedi našu NutriPorciju obezbijeđena je i novčana nagrada.“, ističe Helena Radić Bosanac, menadžerica korporativnih poslova za Hrvatsku, Sloveniju i BiH

Ove godine Nestlé Zdravo!Baka ambasadorica, koja će pomoći u traganju za novom bakom/nanom pobjednicom u Nestlé programu Zdravo!Baka/Nana je nekadašnja košarkašica Slavica Delibašić koja je podijelila svoju priču o tome kako je uspjela da svoju djecu Danka i Darija, a potom i unuke Liviju, Viga, Leon Vida i Akina motiviše da jedu pravilno izbalansirane obroke.

Još dok sam se aktivno bavila košarkom, naučila sam šta su izbalansirani i zdravi obroci i koliko su oni važni u razvoju svakog čovjeka. Tu naviku sam uspjela prenijeti i na svoje sinove koji su se također aktivno bavili košarkom, a danas to prenosim i svojim unucima. Uz mnogo lijepih priča i sa umjetničkim aranžmanom tanjira uspijevam približiti važnost pravilne ishrane koja treba sadržavati cjelovite žitarice, puno povrća, voće i kvalitetne proteine. Sve te namirnice kažem da će im pomoći da postanu šta god žele u životu, a najvažnije je da budu zdravi i sretni,  što vam ovakav stil života i način prehrane može donijeti“, otkriva Slavica svoju priču koja bi trebala motivisati mnoge bake/nane da podijele vlastita iskustva.

Svoju baku/nanu možete prijaviti i vi, ali i baka/nana se može sama prijaviti jednostavnim popunjavanjem formulara koji se nalazi na oficijelnoj stranici kompanije Nestlé www.nestle.ba  u periodu od 20. 3. do 10.4. 2024. Najbolji recept i priča bake/nane pobjednice naći će se i u dopunjenom izdanju Kuharice Miris djetinjstva.

 

Latest Posts

Raport

spot_img