Nedavno objavljeno

Samsung na sajmu ISE 2024 predstavio naprednu povezanost kroz SmartThings za B2B ekrane

Samsung na događaju demonstrira nadolazeću hiperpovezivost za poslovne ekrane, kao i novi 'WAD' interaktivni ekran s Google EDLA certifikatom

Samsung Electronics je na događaju Integrated Systems Europe (ISE) 2024 u Barceloni prikazao kako SmartThings poboljšava svoje B2B ekrane s ciljem oblikovanja buduće poslovne povezivosti. Kompanija Samsung svojom izložbom “SmartThings for Business” naglašava nova poboljšanja, koja će ponuditi najsavremenija internet-of-things (IoT) platforma, kao i predanost kompanije pružanju povezanije digitalne signalizacije i jednostavnije kontrole u svim industrijama.

“U komercijalnom sektoru ekrana, gdje je operativna učinkovitost ključna, Samsung digitalna signalizacija koristi SmartThings za isporuku povezivosti sljedeće generacije i funkcija organizacijama svih veličina. Ovo daljnje širenje ekosistema SmartThings poslužit će poboljšanju iskustava za korisnike i partnere iz raznih industrija”, rekao je SW Yong, predsjednik i voditelj odjela Visual Display Business u Samsung Electronics.

Kako kompanije mogu iskoristiti povezanu tehnologiju kroz SmartThings – od pametne trgovine do pametnog ureda

Na događaju, Samsung je prikazao kako SmartThings omogućava vlasnicima kompanija da iskoriste svoju digitalnu signalizaciju za povezivanje i sticanje veće kontrole nad svojim pametnim uređajima u različitim okruženjima. Nudeći funkciju povezivanja SmartThings komercijalnim ekranima kao što su Smart Signage i hotelski televizori, korisnici mogu iskusiti pogodnost hiperpovezivanja u svojim poslovnim okruženjima. Ove promjene će uključivati Samsung pametne uređaje, kao i druge uređaje koji podržavaju najnovije IoT specifikacije u industriji, Matter i Home Connectivity Alliance (HCA).

Kroz primjenu aplikacije SmartThings u različitim poslovnim okruženjima, Samsung doprinosi učinkovitijem upravljanju prostorom i energijom pretvarajući poslovna mjesta u međusobno povezane i pametne prostore. Ova poboljšanja osmišljena su kako bi koristila svim vrstama poslovnih korisnika, od vlasnika malih i srednjih kompanija do velikih korporacija. Primjeri pametnih prostora — uključujući pametnu trgovinu, pametni ured i pametni hotel — izloženi su na Samsung štandu na ISE 2024.

Sa funkcijom Routines, korisnici mogu stvoriti željena okruženja unaprijed postavljajući optimalnu rasvjetu, temperaturu, vlažnost i kvalitetu zraka te ih jednostavno održavati uz automatizirano upravljanje prostorom. Naprimjer, pametna trgovina može automatski uključiti i isključiti napajanje kako bi uskladila ploče s jelovnicima i rasvjetu s radnim satima.

Dodatno, SmartThings AI Energy način rada pomaže vlasnicima kompanija da ostanu ekološki osviješteni, smanjujući potrošnju energije učinkovitim upravljanjem imovine i naprednim nadzorom, poput isključivanja povezanih uređaja ili prigušivanja svjetla tokom dana, ovisno o potrošnji energije, popunjenosti i vremenu.

Kako bi zadovoljio različite potrebe B2B korisnika, Samsung je proširio SmartThings Enterprise API[1] za vlasnike kompanija. Iskorištavanjem API-ja korisnici mogu jednostavno povezati SmartThings s vlastitim sistemom upravljanja i stvoriti prilagođeno rješenje optimizirano za različite scenarije ili nadzorne ploče s informacijama koje žele. Prilagodljiv ekosistem osigurava besprijekornu povezanost širokog spektra uređaja i povećava pouzdanost tog sistema. Zasebna aplikacija za instalatere također olakšava proces instalacije, obraćajući pažnju na jedinstvene potrebe B2B korisnika s različitim vlasnicima uređaja.

Kada je u pitanju hotel ili konferencijska soba, gdje vlasnik uređaja i korisnik mogu biti različiti, vlasnik uređaja može generisati web URL za dijeljenje funkcija SmartThings s krajnjim korisnicima. Na ovaj način gosti hotela i korisnici konferencijske sobe mogu jednostavno uživati u iskustvu SmartThings platfrome bez potrebe za instaliranjem dodatne aplikacije. Vlasnik uređaja također može odrediti korištenje autorizacije i trajanje povezanog uređaja prilikom generisanja web URL-a.

- Advertisement -

Označavajući značajan korak naprijed u povezanoj tehnologiji za kompanije, SmartThings for Business bit će globalno dostupan tokom prve polovine 2024. godine. Platforma će otvoriti nove mogućnosti za učinkovito, pametno upravljanje raznim uređajima u svim industrijama, nudeći prilagođena i inteligentna rješenja za upravljanje koja zadovoljavaju jedinstvene potrebe različitih poslovnih okruženja.

Novi interaktivni Samsung ekran koristi pristup Google Play aplikacijama i Google uslugama za neograničene mogućnosti edukacije

Tokom ISE 2024, Samsung je također predstavio svoj prvi Google Enterprise Devices Licensing Agreement (EDLA) certificirani[2] interaktivni ekran (model naziva: WAD) čije se lansiranje očekuje u prvoj polovini 2024. godine. WAD seriju pokreće Android™ 13, a dostupna je u modelima od 65, 75 i 86 inča — pruža besprijekorno i intuitivno iskustvo učenja, kako za nastavnike tako i za učenike.

WAD serija nudi interaktivno iskustvo u učionici s nizom edukacijskih alata. Pruža pristup brojnim edukacijskim aplikacijama putem Google Playja, omogućavajući pritom pristup raznim Google uslugama, poput Google Classroom i Google Drive. Interaktivni ekran ima izgled i dojam velikog tableta s poznatim i intuitivnim korisničkim interfejsom (UI).

“Radujemo se što donosimo više uređaja s certifikatom Android EDLA kroz naše partnerstvo s kompanijom Samsung Electronics, proširujući doseg Androida izvan korisnika na škole i kompanije”, rekao je Scott Porter, izvršni direktor Android Chrome Enterprise Partnerships u Googleu. “Radujemo se nastavku saradnje s kompanijom Samsung kako bismo nastavili pružati inovativna rješenja ekrana za učionice”.

WAD serija pažljivo je projektovana kako bi zadovoljila različite sigurnosne i pouzdane zahtjeve u obrazovnim okruženjima. Ekran nudi poboljšanu zaštitu[3] tokom električnih udara ili visoke vlage, koristeći razne tehničke mjere, uključujući kondenzator od 500V (DC) za trenutno apsorbovanje visokog napona do 500V i stakleni osigurač za sprečavanje oštećenja. WAD serija također primjenjuje ljepilo protiv vlage na kritična područja čipa kako bi izdržala vlažne uslove, čineći je vrijednim alatom za škole smještene na područjima s visokom vlagom ili kišnim klimama.

Osim toga, rješenje za upravljanje uređajima (DMS) omogućava daljinsko praćenje i upravljanje prikazima u učionici čak i kada dođe do nepredviđenih okolnosti, povećavajući praktičnost u obrazovnim okruženjima. Pomoću Advanced Messaging funkcije, ekrani mogu odmah slati važne poruke diljem kampusa, učionica i javnih prostora. Hitne komunikacije također se mogu prikazati na interaktivnim bijelim pločama, kako bi učenici i osoblje bili obaviješteni u stvarnom vremenu.

Također, serija uključuje opcionalni priključak za Wi-Fi® modul, prilagođen naprednim sigurnosnim zahtjevima različitih sektora.

WAD serija dizajnirana je s optimizacijom učenja kao ključnim prioritetom. Pruža prirodno iskustvo pisanja pomoću infracrvenog (IR) dodira i podržava do 40 simultanih tačaka dodira. Tanak dizajn nastavnicima omogućava praktičnije pomicanje uređaja, a opcije poput Multi Window načina rada omogućavaju im upravljanje više prozora unutar interfejsa. Tu je i USB-C priključak 3-u-1 koji pojednostavljuje povezivanje i omogućava punjenje povezanih uređaja do 65W, uz HDMI izlaz koji olakšava dijeljenje sadržaja. Radi poboljšane praktičnosti, serija dolazi i s prednjim stereo zvučnikom, držačem za olovku i ručkom.

U saradnji s kompanijom Cisco predstavljen 105” 5K Smart Signage optimizovan za hibridno radno iskustvo

Samsung je također najavio prošireno partnerstvo uz Cisco kako bi pružio poboljšana iskustva saradnje za radnike koji rade hibridno. Kao dio ove nove saradnje, Samsung je predstavio svoj novi 105”, 21:9 Smart Signage model QPD-5K koji je kompatibilan s Cisco Room Kit EQ, koji je certificiran za Microsoft Teams.

Novo predstavljeni Samsung model QPD-5K od 105 inča dolazi s 5K[4] rezolucijom i omjerom stranica 21:9. Pruža intuitivno, ali prirodno iskustvo video konferencija idealno za hibridne radne prostore. QPD-5K kompatibilan je s Cisco Room Bar i Room Kit serijama, stvarajući učinkovito okruženje za sastanke integrisanjem kamere, zvuka i svih drugih mogućnosti potrebnih za video konferencije.

“Ušli smo u novo doba u kojem je hibridni rad sastavni dio radnog iskustva. Zaposlenici jednostavno moraju imati punu funkcionalnost dok rade online”, rekao je Hoon Chung, izvršni potpredsjednik poslovanja vizuelnih prikaza u Samsung Electronicsu. “Naše partnerstvo s Ciscoom korisnicima pruža pristupačno radno okruženje, a središte toga je naš 105-inčni QPD-5K ekran koji korisnicima daje osjećaj da sjede u istoj prostoriji s kolegama”.

Povezivanjem uređaja za video konferencije certificiranih za Microsoft Teams, poput Cisco RoomOS-powered sistema[5], model QPD-5K s omjerom 21:9 optimizuje Front Row iskustvo, inkluzivni raspored za Microsoft Teams sobe. Osigurava da se svi učesnici, bili oni udaljeni ili prisutni, osjećaju jednako prisutni i uključeni u raspravu.

“U današnjem dobu hibridnog rada, bitno je da se radni prostori preoblikuju kako bi omogućili izvrsnu saradnju. To znači opremanje konferencijskih soba pametnim videosistemima dizajniranim da pruže uranjajuća iskustva saradnje svim učesnicima, bez obzira na njihovu lokaciju”, rekao je Jeetu Patel, izvršni potpredsjednik i generalni direktor za sigurnost i saradnju u kompaniji Cisco. “Kroz naše partnerstvo s predvodnicima industrije, pružamo nešto što nazivamo Distance Zero, eliminišući iskustva drugog reda bez obzira na to gdje radite”.

Nudeći panoramski pogled, QPD-5K ekran pruža hiperrealistično i uranjajuće vizuelno iskustvo u kontrolnim sobama, učionicama i sobama za sastanke. Podržava prikaz više prozora za prikazivanje više informacija i pokreće ga Tizen OS za optimizovanu izvedbu web usluga i vodeću trajnost u industriji.

Korisnici također mogu iskoristiti iskustvo video konferencija s dva ekrana povezivanjem dva Samsung 4K UHD Smart Signage ekrana s najnovijim rješenjem kompanije Cisco, Cisco Room Kit EQX. Ova funkcija dostupna je na modelima QHC, QMC i QBC veličina od 65 do 75 inča. Ukratko, partnerstvo s Ciscoom postavlja novi standard za potpuno skalabilna, upravljiva i sigurna rješenja za svaki prostor za sastanke u uredu budućnosti.

Samsung predstavlja Transparent Micro LED u Europi

Na ISE 2024, Samsung je prvi put predstavio Transparentni MICRO LED u Europi, revolucionarnu inovaciju koja je globalno predstavljena na sajmu CES 2024. Ova napredna tehnologija postavlja novi standard na tržištu komercijalnih ekrana svojom iznimnom propusnošću i jasnoćom, ističući izuzetno mali MICRO LED čip i precizan proizvodni proces koji eliminiše obrube i lomljenje svjetlosti. Transparentni MICRO LED može se prilagoditi bilo kojoj veličini ili omjeru, pružajući dodatni nivo prilagodbe za korisnike.

Ova tehnologija namjerava revolucionirati maloprodajne i izložbene prostore, prikazujući istodvremeno važne informacije dok pruža pogled na stvarne proizvode ili stvara jedinstvenu atmosferu putem svoje transparentne površine. Ona predstavlja nove primjene i ponovno širi granice iskustva ekrana.

Od lansiranja The Wall 2018. godine — modularnog komercijalnog ekrana s MICRO LED tehnologijom koja nije ograničena veličinom, rezolucijom ili oblikom — Samsung je bio predvodnik u tehnologiji LED ekrana. Vodstvo kompanije Samsung u tehnologiji, kao i njeno umijeće, vidljivo je u ultra-fine razmaku piksela i specijaliziranim aplikacijama u virtuelnoj proizvodnji, nastavljajući istraživanje beskrajne mogućnosti vrhunske tehnologije ekrana.


[1] Interfejs za programiranje aplikacija (API) je softverski posrednik koji aplikacijama omogućava međusobnu komunikaciju.
[2] Enterprise Devices Licensing Agreement (EDLA) je Googleov program certifikacije za Android uređaje. Cilj mu je pomoći proizvođačima u ponudi uređaja s ugrađenim Googleovim mobilnim uslugama, osigurati kompatibilnost uređaja s Googleovim uslugama i aplikacijama te poboljšati sigurnosne funkcije Android uređaja.
[3] Tvrdnje o poboljšanoj zaštiti od prenapona i vlage za seriju WAD temelje se na internom Samsung testiranju u skladu sa strogim standardima kvalitete kompanije namijenjenim sprečavanju oštećenja uzrokovanih neočekivanim fluktuacijama snage i kvarova povezanih s vlagom.
[4] 5120 x 2160 piksela.
[5] RoomOS je otvoreni operativni sistem koji pokreće Cisco uređaje za saradnju.
※Google, Android, Google Play i Google Drive zaštitni su znakovi kompanije Google LLC.

Latest Posts

spot_img

Raport

spot_img