Nedavno objavljeno

Motaz Azaiza stigao u Dohu

Nadam se da ću se uskoro vratiti nazad i pomoći da se ponovo izgradi Gaza”, rekao je Azaiza u dirljivoj objavi na mrežama, njegovi storiji na društvenim mrežama pratiteljima su dali puni uvid u putovanje koje je za Motaza zasad završilo u Dohi

Fotoreporter Motaz Azaiza postao je glas Gaze i njenog naroda, nakon izbijanja posljednjeg sukoba 7. oktobra 2023. Od tog dana do danas dokumentovao je svojim javljanjima na društvenim mrežama brutalnost izraelske države prema Palestincima, prikupivši više od 18 miliona pratitelja na Instagramu. Ipak, donio je tešku odluku da bude evakuisan.

Motaz Azaiza

Azaiza je napustio Gazu danas, nakon 107 dana detaljnog izvještavanja o brutalnim i neselektivnim izraelskim napadima na njegov narod. Azaiza (24), koji je od početka rata 7. oktobra 2023. postao glas Gaze, saopštio je odluku o svom odlasku u emotivnom videu, u kojem se oprašta od kolega.

“Ovo je posljednji put da ćete me vidjeti sa ovim teškim prslukom. Odlučio sam da se evakuišem danas…Nadam se da ću se uskoro vratiti nazad i pomoći da se ponovo izgradi Gaza”, rekao je Azaiza u dirljivoj objavi na mrežama, njegovi storiji na društvenim mrežama pratiteljima su dali puni uvid u putovanje koje je za Motaza zasad završilo u Dohi.

Azaiza je svijetu predstavio užase na terenu u Gazi od prvih trenutaka rata, gdje je Izrael ubio najmanje 25.295 Palestinaca i ranio 63.000 drugih.

Azaiza je imao samo 25.000 pratilaca na Instagramu prije početka rata, a sada ima 18,2 miliona pratilaca. U posljednjih 107 dana žonglirao je između novinarskih obaveza i pomoći civilima, a brojnima je bio prva adresa za informisanje iz prve ruke.

Latest Posts

spot_img

Raport

spot_img