spot_img

Nedavno objavljeno

SERIJE: Chanel protiv Diora

Streaming platforma Apple TV+ objavila je trailer za dugo iščekivanu seriju The New Look, koja prati rivalstvo između Coco Chanel i Christiana Diora u Parizu tokom 40-ih godina dvadesetog stoljeća

Moda i dalje inspirira male i velike ekrane. Nakon uspjeha biografskog filma House of Gucci, Apple TV+ predstavlja The New Look, seriju koja se fokusira na rivalstvo između dva francuska couturiera tokom i nakon Drugog svjetskog rata: Coco Chanel, modnu dizajnericu s dobrom reputacijom, i Christiana Diora, pridošlicu koji će svojim New Look stilom uzdrmati svijet visoke mode.

Serija na Apple TV+ stiže na Valentinovo

Nakon Audrey Tautou i Anne Mouglalis, red je došao na Juliette Binoche da preuzme ulogu Gabrielle Chanel, najpoznatije modne dizajnerice na svijetu. Christiana Diora igra australijski glumac Ben Mendelsohn, a njegovu sestru i muzu, Catherine Dior, utjelovila je Maisie Williams, najpoznatija po ulozi Arye Stark u Igri prijestolja. Glumačku postavu upotpunjuju John Malkovich u ulozi modnog dizajnera Luciena Lelonga i mentora Christiana Dioram, te Glen Close kao Carmel Snow, slavna glavna urednica časopisa Harper’s Bazaar od 1934. do 1958.

Juliette Binoche kao Coco Chanel

S Drugim svjetskim ratom kao pozadinom, The New Look, serija koju je na ekrane donio Todd A. Kessler, naglašava revolucije koje su se dogodile u svijetu mode tokom 40-ih i 50-ih godina 20. stoljeća, pa osim Chanel i Diora pratimo i najprestižnije stvaraoce poslijeratnog Pariza, posebno Pierrea Balmaina i Cristobala Balenciagu.

Ben Mendelsohn kao Christian Dior

Soundtrack serije čine pjesme s početka 20. stoljeća u izvedbi muzičara kao što su Lana Del Rey, Florence Welch iz Florence and the Machine, Bleachers i Nick Cave.

Glen Close u ulozi Carmel Snow

The New Look ima deset epizoda, a prve tri stižu na poznati streaming servis Apple TV+ 14. februara.

Latest Posts

Raport

spot_img