spot_img

Nedavno objavljeno

Marokanska ljepotica koja oduševljava modni svijet

Rania Benchegra je modna zvijezda u usponu, čiji je put do slave krenuo iz Marakeša, gdje je započela svoju manekensku karijeru sa pet godina

Na naslovnicu svog januarskog izdanja Vogue Arabia stavio je manekenku u usponu koja osvaja svijet mode pistu po pistu. Riječ je o marokanskoj ljepotici Raniji Benchegri, koja je prvi put privukla pažnju svijeta tokom Vogueve globalne modeling inicijative Open Casting 2023., a već je nosila revije za Louis Vuitton, Schiaparelli i Versace.

Rania Benchegra na naslovnici arapskog Voguea;  fotograf: Txema Yeste

Rođena i odrasla u Marakešu, Rania Benchegra počela se baviti manekenstvom s pet godina, kada je pozvana na snimanje za jedan francuski brend u Maroku. “Moj tata je mislio da će to biti sjajno iskustvo”, kaže ona. “Nije ni slutio da će to definirati moju budućnost.” Danas je jedno od najsvježijih lica modnog svijeta, poznata po besprijekornom maslinastom tenu, delikatnim crtama lica i sjajnoj crnoj kosi, a sve to upotpunjuje njen upečatljiv hod. “Svaka prilika za učestvovanje na modnoj reviji je poput sna”, kazala je za arapski Vogue.

Schiaparelli proljeće/ljeto 2024.

Strastvena surferica, filantropistica i zaljubljenica u film, njeno putovanje tek je počelo i nada se da će koristiti svoju platformu kako bi motivirala ljude. “Uvijek ću se truditi da se vraćam svojoj zajednici i ne zaboravim odakle sam došla”, kaže Rania. “Ima puno inspirativnih ljudi i kreativaca iz našeg dijela svijeta i mislim da bismo mogli stvoriti nešto zaista moćno i lijepo ako bismo počeli više da sarađujemo.”

Versace proljeće/ljeto 2024.

Latest Posts

Raport

spot_img