spot_img

Nedavno objavljeno

Probudi se!

U sklopu projekta pod nazivom “Probudi se!” kojeg realizuje Udruženja kriminalista, kriminologa i menadžera sigurnosti, mlade osobe sa područja Općine Novo Sarajevo su imale priliku učestvovati u predavanjima na temu aktivizma, ljudskih prava i liderstva. Aktivisti i eksperti iz različitih oblasti su kroz radionice ohrabrili učesnike da predstave svoj stav sa ciljem izgradnje vještine javnog govora i kritičkog razmišljanja.

Dana 14.09. obilježen je završetak druge Akademije za buduće lidere i organiziran finalni kviz pod nazivom “Imaš znanje? Iskoristi ga”.

Motivirani nagradama za pobjednike kviza, mladi su imali priliku provjeriti znanje i vještine koje su stekli u prethodna tri dana.

Svečanosti dodjele certifikata prisustvovali su i predstavnici Općine Novo Sarajevo koji su i jedni od partnera u realizaciji projekta.

O svom iskustvu na projektu, Ali Ohranović, učenik Treće gimnazije u Sarajevu je izjavio:

“Ovakav događaj je nadmašio moja očekivanja i ohrabrio me da pokrenem promjene u svojoj lokalnoj zajednici. Predavači su bili izuzetno susretljivi i zanimljivi. S radošću iščekujem naredne događaje koje ova organizacija bude planirala. ”

Svoje oduševljenje nije krila ni studentica kriminalistike, Hanna Bukvić:

“Prezadovoljna sam sa konceptom akademije jer smo i mi mladi imali priliku predstaviti naše stavove. Posebno bih istakla predavanje na temu Evropskih prilika za mlade gdje sam se iznenadila koliko postoji prilika isključivo za mlade. Smatram da je ovaj događaj opravdao svoj naziv i cilj, a to je da smo svi korak bliže budućim liderima.”

Projekat “Probudi se!” je dio Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2, kojeg finansira Evropska Unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) uz podršku Općine Novo Sarajevo.

Latest Posts

Raport

spot_img