spot_img

Šta žene očekuju do muškaraca

Šta čini pravog muškarca 21. stoljeća? Žene vjeruju da je to muškarac koji pomaže u kućanskim poslovima, brine se oko djece, neustrašiv je i istodovremeno gospodin - kombinacija Jamieja Olivera, Davida Beckhama i Davida Attenborougha

spot_img

Muškarci, s druge strane, misle da će status pravog suvremenog muškarca ostvaritinavijaju li za svoju nogometnu momčad, posjeduju li automobil i zarađuju li više novca od svoje partnerice, piše Mail Online. 

Žene vjeruju da bi muškarac 21. stoljeća trebao znati kuhati, rukovati mašinom za veš, neustrašivo uklanjati paukove, s veseljem usisavati te istovremeno imati osjećaj za tradiciju i razumjeti šta znači biti gospodin. Naravno, izabranica njegova srca treba mu uvijek biti na prvom mjestu. 

Muškarci se slažu s time da bi moderni gospodin trebao znati kuhati, prati odjeću i pratiti djecu iz škole, ali ne misle da je presudno to da budu u stanju uhvatiti pauka. 

Žene su listu svojih očekivanja od pravog muškarca posložile ovako: on mora biti hrabar (64 posto), džentlmen (53 posto) i uvijek stavljati svoju damu na prvo mjesto (46 posto). Pokazuju to rezultati novog istraživanja koje je naručila tvrtka dr. Beckmann, čija glasnogovornica Susan Fermor kaže kako su pretpostavljali da postoji stvarna razlika između onoga što muškarci i žene vjeruju da predstavlja pravog muškarca 2013. 

‘Iznenadili smo se kad smo utvrdili da oba spola imaju vrlo slične stavove prema onome što čini pravog muškarca.’

Muškarci u Velikoj Britaniji misle da pravi muškarac navija za lokalnu nogometnu momčad (35 posto), zarađuje više od svoje djevojke ili žene (39 posto) te posjeduje automobil (51 posto). Slažu se da bi pravi muškarac trebao znati kuhati (46 posto), kako oprati odjeću (41 posto) i usisavati kuću (54 posto), no samo ih 10 posto vjeruje da se ne bi smjeli bojati pauka.

‘Pravi muškarac mora biti muškarac, ali mora obavljati i kućanske poslove’, objašnjava Fermor, dodajući da je njihovo istraživanje pokazalo da žene također očekuju da muškarac zna razdvojiti bijelo od šarenog veša, što je za mnoge, pokazuje istraživanje, težak zadatak.

Možda vas zanima

Stay Connected

108,936LikesLikes
4,888SljedbeniciPratite

Nedavno objavljeno

spot_img