spot_img

Nedavno objavljeno

ROOF GARDENS TREBEVIĆ: Povratak prirodi utopija koja je moguća

Stambeno-poslovni kompleks Roof Gardens na Trebeviću je ono što nam je nedostajalo a da toga nismo bili ni svjesni – priroda u kojoj ćemo puniti baterije i biti spremni na sve izazove svakodnevnice

Godišnji odmor nam je svima prijeka potreba i bijeg od svakodnevnog stresa i užurbanog načina života. I obično biramo prirodu, mir, tišinu, daleko od buke, pokušavamo da to vrijeme iskoristimo maksimalno kako bismo napunili baterije, a oči i dušu nahranili zelenilom koje nam toliko nedostaje u gradskoj vrevi gdje je parkova sve manje, a betona sve više. Kad bismo samo mogli taj osjećaj, harmoniju života u prirodi koju si priuštimo jednom godišnje, prenijeti na svakodnevnicu… Nije nemoguće. Na Trebeviću ponad Sarajeva niče Roof Gardens, konceptualno i idejno osmišljen kao nova kultura življenja u 21. stoljeću te predstavlja spoj posla, zabave i porodičnog života. “Ovaj kompleks se sastoji od 126 stanova površine od 30 do 400 kvadrata koji su osmišljeni s posebnim detaljima, i to tako da odišu elegancijom, inovativnim i prozračnim dizajnom, a istovremeno budu i moderan i praktičan prostor koji će zadovoljiti sve potrebe budućih stanara”, kaže Sumeja Čakalović-Hadžimehanović, marketing menadžerica kompanije XYLLION, investitora na projektu Roof Gardens.

Novi koncept življenja

Šta je, prije svega, važno znati kad je u pitanju Roof Gardens? To da ste potpuno okruženi prirodom, daleko od gradske buke, a istovremeno nadomak glavnog grada, toliko da vam za hitni sastanak negdje usred Sarajeva treba 10 minuta vožnje. Kao da ste na odmoru, a zapravo niste. I to je najbliža verzija one utopijske zamisli – kako da cijelu godinu živite kao da odmarate u prirodi. Od lokacije, pogleda, povezanosti s prirodom, otvorenosti prostora, sve se spaja u jedan potpuno prirodni koncept.

Povratak prirodi nam je proteklih decenija svima bio onaj alternativni i priželjkivani način života. I teško ga je postići uz sve obaveze koje iziskuje naš užurbani tempo. Ali, ako ne možemo pobjeći u prirodu, biti Robinson Crusoe po vlastitoj volji, možemo izabrati da nam zelenilo, naša oaza mira i tišine, bude što bliže.
“Znamo svi koliko priroda ima pozitivan utjecaj na mentalno zdravlje i unutarnji balans koji nam je svima potreban u današnjem užurbanom životu. I znamo koliko nam je teško postići da budemo funkcionalni u poslu, posvećeni porodičnoj sferi, a istovremeno i naći vremena za sebe. Zamislite da se svaki dan budite u srcu prirode, uživate u otvorenim i zatvorenim fitness i wellness aktivnostima, a uz sve to imate dostupne sadržaje za neometan rad dok vaša djeca borave u vrtiću na otvorenom. Roof Gardens donosi upravo to, kroz sve naše sadržaje i stanove uređene prema željama kupaca na samo 10 minuta od centra grada”, govori Sumeja Čakalović-Hadžimehanović.

“Zamislite da se svaki dan budite u srcu prirode, uživate u otvorenim i zatvorenim fitness i wellness aktivnostima, a uz sve to imate dostupne sadržaje za neometan rad dok vaša djeca borave u vrtiću na otvorenom”

U Roof Gardensu dominiraju prirodni elementi koji se na najbolji način uklapaju u zelenilo, ali i životni stil budućih stanara, čije su moderne životne navike i potrebe i bile inspiracija za ovaj projekat. Bijela boja u kombinaciji sa zemljanim tonovima daje osjećaj mira, slobode i jednostavnosti života. Novi koncept življenja, je u svojoj suštini vrlo jednostavan: samo se trebate vratiti na “fabričke postavke“ i shvatiti da svoju energiju koju svakodnevno trošite na milion obaveza možete crpiti jedino iz – prirode.

Gracija 436, august 2023.

Latest Posts

Raport

spot_img