spot_img

Na Kantarevac 25.08. stiže do sada neviđen koncertni spektakl – QUEEN: BOHEMIAN ROCK SYMPHONY!

Dino Jelusić i 60 muzičara na sceni oživit će sve najveće hitove legendarnih Queenovaca

spot_img

Prije tačno dva mjeseca, 20.5. u Zagrebu je premijerno predstavljen simfonijski rock spektakl „Queen: Bohemian Rock Symphony“, a ovaj grandiozan  muzički program s Dinom Jelusićem kao glavnim vokalom 25.8. stiže u Mostar. Čak 60 muzičara učestvovat će u ovoj muzičkoj rock senzaciji, u do sada neviđenom spektaklu na sceni Kantarevca!

Vokalni rock virtuoz Dino Jelusić, član svjetski poznatog benda Whitesnake i rock banda Trans-Siberian Orchestra pjevat će zahtjevne dionice Freddieja Mercuryja u pratnji orkestra i hora IT Tribute Orchestra & Choir pod ravnanjem maestra Igora Tatrevića, a uz njih svira i prateći rock band.

„Ljubitelji Queena na ovom koncertu imaju priliku čuti pjesme u vrhunskim aranžmanima i vrhunskoj izvedbi. Maestro Tatarević je raspisao 800 stranica partitura i detaljnim pristupom cijeloj ekipi muzičara jako visoko podignuo ljestvicu.  Svi muzičar su se dugo i studiozno pripremili za ovaj projekt koji je svakim novim slušanjem pjesama sve kompleksniji. To što su Queenovci radili je neopisivo!“ ističe Dino Jelusić,  pjevač koji je uz sve svoje obaveze i svjetske turneje ovom muzičkom projektu pristupio uz potpunu predanost. Dino je trenutno na velikoj turneji u Indoneziji, s  koje se vraća tek 20.8., samo nekoliko dana pred dolazak u Mostar. O tome koliko je muzika grupe Queen utjecala na njega i kako se pripremao za nimalo lak zadatak vokalnog utjelovljenja pop-rock ikone Freddieja Mercuryja progovara iskreno, ne skrivajući koliko mu je ovaj projekt važan.

„U ovom projektu dajem sve od sebe da iznesem Freddieve zahtjevne vokalne dionice, ali sigurno ne idem prema tome da kopiram Freddiea, već svaku pjesmu izvodim na svoj način. Freddie je bio poseban vokal i po mnogočemu nisam sličan njemu, a ni  kopiranje Freddiea uistinu ne bi imalo smisla i uvjeren sam da to publika niti ne želi“, pojašnjava mlada muzička rock zvijezda, koja je nedavno, pokrenula i svoj bend Jelusick, s kojim uskoro objavljuje prvi album.

„Queen su genijalci, slušam ih od malih nogu. To je bogatstvo muzike, umjetnost posebne vrste. Queen sam kao i sve rock bendove 70-ih, 80-ih i 90-ih otkrio uz roditelje koji su stalno vrtili spotove na video kasetama i slušali tu muziku. Tu su i AC-DC, Winger, Cinderella, Bon Jovi, Whitesnake, Skid Row, ali i genijalci kao Elton John, Billy Joel, Gino Vannelli, Steve Wonder, Prince, James Brown…“ kaže Jelusić, kojem su omiljeni hitovi Queena „Innuendo“ i „Who Wants to Live Forever“.

Za učestvovanje u projektu „Queen Tribute: Bohemian Rock Symphony“ Jelusić se pripremao dugo i vrlo studiozno, a za odluku da se priključi projektu bilo je presudno poznanstvo s maestrom Tatarevićem, renomiranim hrvatskim dirigentom i kompozitorom.

Maestra Tatarevića poznajem dugi niz godina i već smo sarađivali na jednom projektu, a pozvao me da u Bohemian Symphony projektu budem glavni vokalist. Znajući kako je predan svojem radu i da će to biti nešto posebno, odmah sam prihvatio saradnju“, kaže Dino, pa nastavlja o pripremama za koncert 25.8. u  Mostaru.

„Pripremam se preslušavajući pjesme i pronalazeći sitnice koje daju poseban štih tim pjesmama. Inače baš nisam štreber, ali ovdje ima jako puno toga za naučiti i izvježbati. Ovo je jako zahtjevno, zahtjevnije nego što sam mislio. Pjevanje Freddieja Mercuryja je, vjerujte, velik  izazov i u naizgled najjednostavnijim pjesmama“,  zaključuje Dino Jelusić, kojeg će publika u Bosni i Hercegovini, nakon koncerta u Mostaru 25.8., na jesen imati priliku slušati i u Sarajevu, jer rock spektakl  „Queen: Bohemian Rock Symphony“  6.10. stiže u Skenderiju.

Ulaznice za koncert „Queen: Bohemian Rock Symphony“ mogu se kupiti:

  • za Mostar, 25.08. online, u sustavu Entrio.ba:

https://entrio.ba/event/bohemian-rock-symphony-mostar-14721

  • za Sarajevo, 6.10. na platou Skenderije i online u sustavu Entrio.ba:

https://entrio.ba/event/bohemian-rock-symphony-sarajevo-14728

Možda vas zanima

Stay Connected

108,936LikesLikes
4,888SljedbeniciPratite

Nedavno objavljeno

spot_img