Nedavno objavljeno

spot_img

U Sarajevo i Banjaluku stiže doktor Gabor Maté

Novak Đoković Fondacija nastavlja program Podrška, NE perfekcija

Jelena Đoković

Novak Đoković Fondacija drugu godinu zaredom dovodi globalno priznate stručnjake na naše prostore da govore na temu ranog razvoja djeteta, podižući svijest o veoma važnim temama koje se tiču ​​i roditelja i društva u cijelini. U okviru međunarodno priznatog programa „Podrška, ne perfekcija“, koji već 6 godina uspješno sprovodi Novak Đoković Fondacija, u Sarajevo i Banjaluku dolazi poznati govornik i autor bestselera, doktor Gabor Maté. Veoma tražen zbog svoje stručnosti o više tema uključujući traumu, ovisnost, stres i utjecaj prevencije na pravilan razvoj ličnosti, dr. Maté će održati gostujuće predavanje 10. oktobra u Sarajevu u Bosanskom kulturnom centru, a 12. oktobra u Banjaluci u sportskoj dvorani “Obilićevo”, gdje će posjetioci imati priliku da saznaju više o temama koje mogu doprinijeti kvalitetnijem ranom razvoju djece.

Dr. Maté objedinjuje naučna istraživanja, istorije slučajeva, lične uvide i iskustva kako bi predstavio široku perspektivu koja prosvjetljuje i osnažuje ljude da rade na izliječenju sebe i svojih bližnjih. Na predavanju i edukativnoj radionici objasniće uvide i rezultate iz lične prakse u radu sa pacijentima kroz razgovor sa Jelenom Đoković, suosnivačicom i globalnom direktoricom Fondacije. “Izuzetno sam ponosna na činjenicu da, nakon dr Šefali prošle godine, Novak Đoković Fondacija drugu godinu zaredom dovodi u region renomiranog svjetskog stručnjaka čija se nastava zasniva na ranom razvoju. Gabor Maté je neko od koga možemo mnogo naučiti i zaista se radujemo što ćemo sa njim posjetiti nekoliko zemalja u regionu i omogućiti svim zainteresovanima da se upoznaju sa njegovim radom. Novak Đoković Fondacija i dalje će biti pokretač važnih društvenih pitanja u regionu i učinićemo sve da opravdamo povjerenje mnogih divnih ljudi koji podržavaju naš rad”, rekla je Jelena Đoković, suosnivačica i globalna direktorica Novak Đoković Fondacije.

Nakon 20 godina porodične prakse i iskustva u palijativnom zbrinjavanju, dr. Maté je radio više od decenije u Vancouveru sa pacijentima koji su oboljeli od zavisnosti i mentalnih bolesti. Njegova knjiga o ovisnosti osvojila je nagradu Hubert Evans za književnu publicistiku. Za svoj revolucionarni medicinski rad i pisanje odlikovan je Ordenom Kanade, najvišom civilnom nagradom u zemlji, kao i nagradom za državnu službu Vancouvera.

Dr Gabor Maté

Knjige Gabora Matéa koje su dostupne u prodaji su “U svijetu gladnog duha – bliski susreti sa zavisnošću”, “Kada tijelo kaže NE – cijena skrivenog stresa”, „Rasuti umovi – porijeklo i liječenje pažnje” i “Budite oslonac svojoj djeci” u koautorstvu sa dr. Gordonom Neufeldom. Njegova posljednja knjiga “Mit o normalnom” objavljena je u septembru prošle godine. Maté je također osnivač Compassionate Inquiry, terapijskog pristupa koji sada proučavaju stotine terapeuta, doktora, savjetnika i drugih profesionalaca širom svijeta.

Predavanje u Sarajevu biće održano 10. oktobra u Bosanskom kulturnom centru, a 12. oktobra u Banjaluci u Sportskoj dvorani “Obilićevo”. Karte se mogu kupiti preko servisa kupikartu.ba. Na događaju će biti omogućen simultani prijevod na bosanski jezik.

Gabor Maté je kanadski ljekar i pisac. Ima iskustvo u porodičnoj praksi i posebno se zanima za razvoj u djetinjstvu, traume i potencijalne doživotne utjecaje na fizičko i mentalno zdravlje uključujući autoimune bolesti, rak, poremećaj pažnje i hiperaktivnost, ovisnosti i širok spektar drugih stanja.

 

spot_img

Latest Posts

spot_img

Raport